Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

3 Ay Değil Ömür Boyu Bakımını Sağlayın

Veteriner Hekim Şerif Akçalı, Arsuz ilçesi Hüyük Mahallesinde yaşanan köpek zehirlenmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

3 Ay Değil Ömür Boyu Bakımını SağlayınWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Veteriner Hekim Şerif Akçalı, Arsuz ilçesi Hüyük Mahallesinde yaşanan köpek zehirlenmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.
 
Arsuz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Veteriner Hekim Şerif Akçalı yaptığı açıklamada, “İlçemiz Hüyük Mahallesinde serbest gezen köpeklerde aşırı salivasyon ve tremorlar (titremeler) olduğunu gören vatandaşlar bizi arayarak müdahale etmemizi istediler. Söz konusu mahal yerine Veteriner hekimimiz en kısa sürede ulaşarak olaya müdahil olmuştur. Mahal yerinde 1 yaşı aşkın siyah melez köpeğin ölmüş olduğu, ancak 2 başka köpeğin zehirlenme belirtisi gösterdiği tespit edilip, tedavileri hızlı bir şekilde yapılmış ve sağlıklarına kavuşturulmuştur. Bu konuda toksik bulaştıracak, canlıları olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir maddenin gelişi güzel çöp konteynerlerine veya sokaklara atılmamasını rica ediyoruz.
 
Bizler kanunen sokaklardan aldığımız hayvanları kısırlaştırma ve bakım işlemlerinin ardından aynı yere geri bırakıyoruz. Sokak hayvanlarına bakmak isteyen vatandaşlarımız, okul ve hastane gibi halkın yaşam alanları yakınında bakmaması, insanların rahatsız olmayacağı yerlerde bakması bu tür olayları azaltacaktır. Ne yazık ki kendilerini hayvan sever olarak adlandıran bazı kişiler de yaz sezonu boyunca bakım için getirdikleri ya da aldıkları köpek ve kedileri, yaz sezonu bittiğinde sokağa salıyorlar. Bu durum hem insanlar hem de hayvanlar için zor bir yaşamı beraberinde getiriyor. 3 ay değil ömür boyu bakımını sağlayın. Kısa süreli zevkler için hayvan sahiplenmeyin. Bir ömür onları sahiplenin. Sevin ve besleyin. Hiçbir şey yapamıyorsanız onlara zarar vermeyerek te iyilik yapmış olursunuz. Doğanın sadece insanlara ait olmadığı, bütün canlıların yaşama hakkı olduğunu da unutmamak gerekir,” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
3 Ay Değil Ömür Boyu Bakımını Sağlayın videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş