Skip Navigation Links

Aba Güreşi Barış Şampiyonası Hatay'da Gerçekleştirildi

Aba Güreşi Barış Şampiyonası Hatay'da Gerçekleştirildi

Aba Güreşi Barış Şampiyonası Hatay'da Gerçekleştirildi

Spor   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Hatay Aba Güreşi il temsilciliği işbirliği ile hayata geçirilen ‘HBB Hatay İli Uluslararası Aba Güreşi; Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Barış Şampiyonası’nda madalyalar sahiplerini buldu.
 
5 bin yıllık ata sporunun gelecek nesillere aktarılması amacıyla ulusal ve uluslararası birçok şampiyonayı sporseverlerle buluşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, dev bir organizasyonunu daha hemşehrileri ile buluşturdu.
 
10 Şubat Pazar günü HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen şampiyonaya HBB Başkan Vekili İlmittin Dağ, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt, HBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ramadan Sever, Dünya Uluslarası Aba Güreşi Federasyonu Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, çok sayıda sporcu ve vatandaş katıldı.
 
ÖZTEK’TEN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR
 
Dev şampiyonanın başlamasına kısa bir süre kala HBB Mehteran Takımı’nın gösterisi ile buluşan katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı’nın ardından şampiyona ile ilgili görüşlerini bildiren Öztek, aba güreşinin çok değerli bir spor dalı olduğuna dikkat çekerek, 7’den 70’e herkesin faydalanabildiği HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ni hayata geçiren, aba güreşlerine ev sahipliği yapan ve Hatay’ı bir spor kenti haline getiren Başkan Savaş’a teşekkürlerini iletti.
 
Ardından Hatay’ın başarılı aba güreşi sporcularından Fatih Önalan ve Mustafa İsmail Malgaç yaptıkları gösteri maçı ile izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
 
Naif Soydan hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan şampiyonada 160 sporcu kıyasıya mücadele etti. 35, 40,45,50,55,60,65,70,75,80,90 ve 90+ olmak üzere toplam 12 siklet ve 2 kategoride gerçekleşen müsabakalar seyir zevki yüksek maçlara sahne oldu.
 
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
 
Çekişmeli maçalara sahne olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay İli Uluslararası Aba Güreşi; Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Barış Şampiyonası’nda 35 kiloda Furkan Saraç, 40 kiloda Yasin Uyan, 45 kiloda Muhammet Kavi, 50 kiloda Mulku Turan, 55 kiloda Ahmet Furkan Malgaç, 60 kiloda Mustafa İsmail Malgaç, 65 kiloda Hidayet Karadeniz, 70 kiloda Mehmet Yalçın, 75 kiloda Cuma Akkuş, 80 kiloda Oğuz Doğruer, 90 kiloda Yar Mehmet Kılıç, 90+ kiloda Mahmut Çayırcı şampiyonluğu göğüsleyen isimler oldu.
 
Toplamda 15.400 TL para ödülünün dağıtıldığı şampiyona madalya töreninin ardından gerçekleştirilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet