Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ticaret Bakanlığı Uzmanları İskenderun’un Ekonomisini Araştırdı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın talimatları doğrultusunda Hatay’a gelen uzmanlar, İTSO’yu ziyaret ettiler.

Ticaret Bakanlığı Uzmanları İskenderun’un Ekonomisini Araştırdı

Ekonomi   A+a-

Hatay bölgesinde faaliyet gösteren işletmeleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyen, çözüm yolları arayan, Ticaret Bakanlığı uzmanları İskenderun’un ekonomisi ve genel yapısını araştırdılar.
İşletmelerin, Ticaret Bakanlığı ile ilgili talep ve isteklerini öğrenmek amacıyla İskenderun’a gelen heyet, ziyaretleri kapsamında İTSO’yu da ziyaret ederek bölgenin ekonomisi hakkında bilgiler aldılar.
Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İskenderun Demir-Çelik Sanayisi başta olmak üzere, Filtre sektörü, hizmet sektörü, Nakliye sektörü ve Limanı ile bölgede önemli bir potansiyele sahiptir. İskenderun Ortadoğu’ya yakınlığı ile ihracatta özellikle Ortadoğu pazarında bölge ve ülke ihracatında önemli yer tutmaktadır. Deniz yolu, Karayolu, Demir yolu ve Otoban bağlantısının bulunduğu İskenderun’da ticaretin yanı sıra yayla denizi ile de turizm yönünden de potansiyeli yüksek olan bir şehirde bulunuyoruz. Suriye’de yaşanan olaylar, Hatay ticaretini olumsuz yönde etkilese de bu sorunların zamanla aşılacağının ve ticaret hacmimizin daha da artmasını umut etmekteyiz” dedi.
Ticaret Bakanlığı şube müdürü Ömer Lütfi Genç, Dış Ticaret uzmanları Halil Madazlı, Erdem Karaman Ece Çalışkan ve İskenderun Gümrük müdür yardımcısı Ahmet Bıyıklı’nın ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş