Skip Navigation Links

Acele etmeyin..

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Sebze, Meyve Satıcıları ve Manavlar Odasını ziyaret etti.

Ekonomi   A+a-

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Sebze, Meyve Satıcıları ve Manavlar Odasını ziyaret etti.
Oda Başkanı Mehmet Aslan, oda üyeleri ile hal esnafı tarafından karşılanan Belediye Başkanı Civelek, hal esnafının sorunlarını dinledi. Civelek, yapmayı planladıklarını belli programlar halinde yapacaklarını ve acele etmeden projeler üretip, tüm projeleri teker-teker hayata geçireceklerini de kaydetti.
Burada yaptığı konuşmada, İskenderun’un daha iyi olması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Başkan Civelek; “İskenderun’un sorunları çok. En büyük sorunlardan biri tüm dünyanın da sorunu olan işsizlik sorunu! Bunu çözebilmenin yolları, iş potansiyelini arttırmak girişimcilerin önünü açmak, istihdamı arttırmaktır. Burası bir liman kentidir. Limanın faaliyete geçmesiyle, herkese ekmek kapısı doğar. Her sektörde iş artar. İskenderun’un 90 öncesi ile sonrasında çok fark var. İskenderun’un ayrıca turizme, denize açılması lazımdır. Kentimiz kara kenti olmuş durumda. Orta halli bir vatandaşın balık yiyeceği bir lokanta bile yok. serinlemek için kayık kiralayıp kürek çekeceği bir imkan yok. İskenderun’da mutlaka bir Yat Limanı da olmalı.
İskenderun bir diğer sorunu da su sorunudur. Su şebekesinin değişmesi gerekir. Şimdi siz bunları bize niye anlatıyorsun, bizimle ne alakası var diyebilirsiniz. Ama her şey birbiriyle bağlantılı, bütün olarak düşünülmeli. Her soruna, birlikte çalışarak çözüm bulacağız. Her konudaki sorunlar çözüldükçe hepimiz rahatlayacağız. Biz sosyal belediyecik anlayışını sergilemeye çalışıyoruz ve sergiliyoruz” diye konuştu.
Belediyenin korkulan bir belediye olmaktan çıktığını da vurgulayan Başkan Civelek; “Belediye artık güler yüzlü! Korkulan bir belediye olmaktan çıktı. Belediyenin uzun yıllardır memuruna, emeklisine ödemediği KEY ödemeleri vardı. Belediyenin yüklü borçlarına rağmen biz bunları ödemeye başladık” dedi.
Sabırlı Olacağız, İskenderun’un Önü Açık!
Projelerin hayata geçebilmesi için bir süre beklenilmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Civelek; “Bir iş yapılırken 50 yıl sonrasını düşüneceksiniz. İş yapmaya başlıyorsunuz, iş bitmeden o iş fonksiyonun kaybediyor. Bunun sebebi projenin iyi hazırlanmamış olmasıdır. Düşünerek, bilimi yanımıza alarak halkın isteklerini bilimsel olarak çözmeye çalışıyoruz. Sabırlı olacağız, krizin geçmesini bekleyeceğiz. İskenderun’un önü açık” şeklinde konuştu.
Yeni yapılacak hal pazarı ile ilgili de konuşan başkan Civelek, yeni hal pazarının projesinde esnafa ters gelen bir yer olup olmadığını sordu ve esnafın sorunlarını dinledi.
Hal Esnafı Akçay’a Gitmek İstemiyor!
Ziyaretten ötürü teşekkür eden İskenderun Sebze, Meyve Satıcıları ve Manavlar Odası Başkan Mehmet Aslan ise, Akçay’da yapılacak olan yeni hal pazarını esnafın istemediğini söyledi. Aslan; “Hal esnafı Akçay’a gitmek istemiyor. Bunun için imza da topladı. Gidilmesi gerekiyorsa da projede bazı tadilatlar olması gerektiğini düşünüyoruz. Yer küçük ama yanında yine istimlâk edilmiş bir arazi olduğunu duyduk, hal pazarı yeri büyütülürse çok iyi olacaktır. Büyütülmezse, dükkânlar çok küçük olacak ve değil 50 yıl sonrasına 10 sonrasına bile hizmet verecek durumda olmayacak. Şu an ki hal 18 dönümlük arazi üzerinde, yeni hal yeri de 22 dönüm. 4 dönümlük fark sıkıntıları çözmeye yetmez. Daha büyük, daha modern bir proje olmasını istiyoruz. Hatta bizim başka bir düşüncemiz var. Yeni Hal Pazarı yeri otogar gibi farklı bir amaç için kullanılsa bize başka yer gösterilse daha memnun olacağız” diye konuştu.
Yapılan bu teklife de cevap veren Başkan Civelek; “Mevcut alan Hal Pazarı amacıyla istimlâk edilmiş ve o amaçla kullanılmak zorunda. Belli bazı işler de yapılmış. Oranın iptal edilmesi büyük bir ekonomik sıkıntı yükleyecek belediyeye. Ama projeyi değerlendireceğiz. Şu anda yapılan çalışmaları durdurduk. Üniversitemizin de katkılarıyla bilimsel anlamda değerlendirmeler yapacağız. Sanayinin yakınında olması nedeniyle yeri değerlendireceğiz. Orada olabilir kararı çıkarsa proje için görüşeceğiz” diye konuştu.
Şehir Dışından Mal Getiren Pazarcılar Denetlensin
Pazarcıların bir sıkıntısından daha söz eden Oda Başkanı Aslan; “Şehir dışından mal getiren pazarcılar var. Buradan mal alan pazarcılar mağdur oluyorlar bu durumdan. Pazarcıların denetlenmelerini istiyoruz” dedi.
Denetlemelerin zaten yapıldığını söyleyen Başkan Civelek de; “Pazarcılara resmi olarak bildirildi. Denetimleri de yapıyoruz. Daha da sıklaştırırız denetimleri. Bu konuda endişeniz olmasın” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet