Skip Navigation Links

9 Şubat’ta Şiirler de Yükseliş’e geçecek…

İskenderun şiire doyacak

 9 Şubat’ta Şiirler de Yükseliş’e geçecek…Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

 9 Şubat’ta Şiirler de Yükseliş’e geçecek…
İskenderun şiire doyacak
Şef Şair Tanzer Cereb yönetiminde 10 kişilik şiir ve müzik sevdalısı grup, Zaman Yolcularıydık, Sevdalandık dedi ve Nasıl İsterseniz öyle düşleyin temalı şiir gecesi hazırladı.
9 Şubat 2019 Cumartesi günü Saat 19.00’da Özel Arsuz Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nde düzenlenecek şiir gecesi, tüm şiir geceleriyle ilgili bildiklerinizi unutturacak, şarkılar ve drama desteğiyle bir sahne şovu olarak hazırlanıyor.
Şiir gecesiyle ilgili bilgi veren Şef Tanzer Cereb ile Müzik Öğretmeni Kemani Murat Bulut, şiirlerin şarkılarla ve drama desteğiyle bütünleştiği muhteşem bir şiir gecesi olacağını belirttiler.
Gülşah Cereb, İhsan Şimşek, Özer Yüksel, Tanzer Cereb ve Yunus Keser’in şiirleri yorumlayacağı şiir gecesinde, Erdoğan Kutlu, Ethem Yavuz, Murat Bulut, Sedat Altun, Yasemin Cereboğlu ile Tarkan Ala sazlarıyla eşlik edecekler. Burak Coşkunırmak ve Gizem Yüksel’in oyuncu olarak sahnede performans sergileyeceği şiir gecesinde, Derya Basın da solist olarak şiirlere hayat verecek.
Şiirlerin, enstrümanlarla, şarkılarla hayat bulacağı, izleyenlere nasıl istiyorlarsa öyle düşler kurduracak şiir gecesiyle ilgili İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ‘Zaman Yolcularıydık, Sevdalandık’ isimli ekibiyle birlikte ziyaret edere ayrıntıları aktaran Tanzer Cereb, şunları söyledi:
‘’Müzik eşliğinde 24 şiirin sunulacağı, teatrel olarak canlandırılacağı ‘Nasıl İsterseniz Öyle Düşleyin ‘ adlı şiir gecemize, tüm sanatseverleri bekliyoruz. Çünkü şiir insanın en saf halidir, içidir. Kuralların baskısını reddeder, kendi varoluşumuz, sezgilerimiz, hakikatlerimiz, mısralarda ve şiirin imgelerinde canlanır. Ruh, üzerine örtülen örtüyü atar. Ruhun yürekle birleşmesinin en derin halidir.’’
İGC Başkan vekili Rızkullah Terbiyeli, bu sanatsal çalışmayı hazırlayan ekibi tebrik ederek başarılar diledi. Terbiyeli, ‘’Dilerim bu başarılı çalışmaları Türkiye geneline de yayarsınız.’’dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 9 Şubat’ta Şiirler de Yükseliş’e geçecek… videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet