Skip Navigation Links

MKÜ'den Teknoloji Fakültesi İçin Ekinciler'e Çıkarma

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih GÜDER, 'Sanayinin kendi teknolojisini üretebilmesi için teknolojiyi üretebilecek bilgiye kolay

Ekonomi   A+a-


MKÜ’den Teknoloji Fakültesi İçin Ekinciler’e Çıkarma
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih GÜDER, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali KOÇ, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet DALKIZ, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul BALTACIOĞLU ve Başdanışman Mustafa ÖZDEMİR bölgede kurulacak olan teknoloji fakültesini oluşturmak için bölge sanayicileri ile altyapı oluşturmak, sanayiye eleman yetiştirmek ve fakültenin geliştirilmesi için karşılıklı istişarelerde bulunmak üzere Ekinciler Demir Çelik Entegre Tesislerini ziyaret etti.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih GÜDER, “Sanayinin kendi teknolojisini üretebilmesi için teknolojiyi üretebilecek bilgiye kolayca ulaşabilmesi gerekir. Bu da ancak güçlü bir üniversite-sanayi işbirliği ile mümkündür diyerek Bölgemizin can damarı olan demir çelik sektörüne yetişmiş insan gücü ve teknolojilerine destek olmak üzere ziyaretler gerçekleştiriyoruz ve istihdama katkı sağlayan iş adamlarımıza sanayi-üniversite iş birliği için destek olmak istiyoruz.” dedi.

Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Faruk EKİNCİ konuşmasında, “Kalkınmanın temelini teknoloji üretebilen ve bilgiye sahip olan yüksek seviyede eğitilmiş toplumlar oluşturmaktadır. Bilgiye sahip olmak ve bu bilgiyi teknolojik üretime dönüştürebilmek için de üniversitelere ve sanayiye önemli görevler düşmektedir.


Üniversiteler bir yandan yaptıkları eğitim-öğretim faaliyetleri ile sanayinin ihtiyaç duydukları Araştırma-Geliştirme personelini yetiştirmekte, diğer yandan da araştırma yaparak sanayinin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktadırlar. Üniversitenin sanayiye, sanayinin de üniversiteye sunacağı girdiler diğerinin gelişmesinde ve güçlenmesinde çok önemli katkılar sağlayacaktır.” diyerek bu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet