Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Meslek Kollarında Alınması Gereken Zorunlu Belgeler

İTSO Üyelerine Alınması gereken zorunlu Mesleki Yeterlilik belgeleri ile ilgili TOBB MEYBEM A.Ş. Genel müdürü

Meslek Kollarında Alınması Gereken Zorunlu Belgeler

Ekonomi   A+a-

Saygın Babacan tarafından bilgiler verildi.
TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş. Genel müdürü Saygın Babacan İTSO’da üyelere yönelik Meslek kollarında alınması gereken zorunlu belgeler ile ilgili bilgiler verdi.
2015 yılında Çalışma Bakanlığı tarafından Mesleki yeterlilik Belgesi alınması zorunla hale getirilirken, Hatay genelinde de TOBB MEYBEM A.Ş bu konuda kapsamlı çalışmalarına başladı.
Toplantıda üyelere yönelik bilgiler veren İTS0 Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Kalifiye ve nitelikle elam çalıştırılmasının yanı sıra bu kişilerin alınması gereken zorunlu belgeleri de almaları artık zorunla hale gelmiştir. Mesleki Yeterlilik belgesi sonuçta ehliyet niteliğindedir. Ehliyeti olmayan insanlar nasıl araç kullanamıyorsa, firmalarda çalışan vatandaşlarımız da nitelikli çalışabilmeleri için bu mesleki yeterlilik belgesini almak zorunda. Almayan işletmeler içinde cezai işlemler uygulanacağı kanunen bu belgeleri alma zorunluluğu getirildiği ifade ediliyor. Bizler İTSO olarak üyelerimizi bilgilendirmek adına konunun en yetkili uzmanının bu gün odamızda sizlerle buluşturuyoruz. Temennimiz, tüm firmalarımızda çalışan ve kendi alanında uzman olan çalışanlarının bu uygulamadan faydalanmaları gerekli eğitimleri almaları ve belgelerini de almaları kendi menfaatlerine olacaktır. İTSO İle ABİGEM Ortaklığımız zaten devam ediyor. Bu kapsamda İTSO bünyesinde de firmalarımıza yardımcı olmak adına Temsilcilik ofisinin de bu günden itibaren faaliyete gireceğini belirtmek isterim. Amacımız üyelerimize en iyi hizmeti verebilmektir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İTSO Yönetimi ve Üyeleri ile bir araya gelen TOBB MEYBEM A.Ş. Genel müdürü Saygın Babacan, yeni meslek kollarında alınması gereken zorunlu belgeler ile ilgili sine vizyon destekli olarak bilgiler verdi.
TOBB MEYBEM olarak Hatay’da temsilciliklerinin bulunduğunu, Antakya’da da kurs merkezleri ile kurslara devam edildiğin belirten TOBB MEYBEM A.Ş. Genel müdürü Saygın Babacan; “Türkiye genelinde tüm İllerimiz ve temsilciliklerimizde uygulamalar devam etmektedir. Mesleki yeterlilik Belge alınması Çalışma Bakanlığı tarafından 2015 yılında zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda 117 tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte Belge alma zorunluluğu aranıyor. Galericiler, Emlak Komisyoncuları ve Servis Şoförlerinde de belge alma zorunluluğu aranıyor. Bu belgelerin iş verenlere yönelik avantajları da mevcuttur. TOBB Meybem tarafından Mesleki Yeterlilik Belgelerini almak için başvuru ücretlerinin tamamı geri ödeniyor. Bölgemiz sanayi şehri olduğu için bir çok iş kollarımız tehlikeli ve çok tehlikeli iş kollarında yer alıyor. Bu nedenle Mesleki yeterlilik belgesinin alınması da artık kaçınılmaz hale geldi. Sınav belgelendirme süreci ise şöyle işliyor: Mesleki yeterlilik sınavı için başvuru, başvurunun değerlendirilmesi, sınav planlaması, teorik sınav, performans sınavı ve belgelendirme olarak bu süreç işliyor ve tüm bu süreç kamera kaydına alınıyor” dedi.
İTSO bünyesinde de Temsilcilik Ofisinin bu günden itibaren faaliyetlerine başlayacağını belirten TOBB MEYBEM A.Ş. Genel müdürü Saygın Babacan, ”Bölgemizdeki firmalarımıza daha hızlı hizmet edebilmek adına çalışmalar yapılmaktadır. Temennimiz firmalarımızın bu imkânlardan faydalanmaları ve zorunlu olan bu belgeleri bir an önce almalarıdır. TOBB olarak verilen bu hizmetlerden faydalanılması sizler için avantajdır” şeklinde bilgiler verdi.
İTSO üyelerine yönelik düzenlenen toplantıya İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis üyesi Selma Yılmaz İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez katıldı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar