Skip Navigation Links

HBB’nin Haşereyle Mücadelesi Sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Haşere ile Mücadele ekipleri, kent genelinde yılın 12 ayı boyunca haşere mücadelesini sürdürüyor.

HBB’nin Haşereyle Mücadelesi Sürüyor

Yerel   A+a-

Kentin tamamını kapsayan fare ve kemirgen mücadelesinden sonra kanalizasyon sisteminin olduğu mahallelerdeki rögarlara zehirli duman sıkarak oralarda saklanan ve üreyen hamam böceği ile sivrisinek bertarafını sağlayan HBB ekipleri, yapılan çalışmalar kapsamında bozuk rögarlar, kapağı kırık veya kapaksız rögarları da HATSU’ya bildirerek tamir edilmesi yönünde bilgilendirmeler yapıyor.
Haşereyle mücadele kapsamında yapılan bu çalışmaların belli periyotlarla Nisan ayına kadar devam edeceğini söyleyen HBB yetkilileri, çalışmanın temel amacının sıcak kanalizasyon ortamında üreme imkanı bulan haşereyi tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.
Yapılan kışlak haşere mücadelesine paralel 594 mahallede haşere üreten yerlerin tespiti ve kayıt altına alma çalışmalarını sürdüren HBB yetkilileri geçen yıl içerisinde kanalizasyonun aktığı 57 derenin yanı sıra çoğunluğu insanların çevreyi kirletmelerinden kaynaklı 90.000(doksan bin) haşere üreme noktasına 20-25 günlük periyotlarla uzun süre etkili kimyasallar kullanılarak 8 ay boyunca müdahaleler yapıldığı bilgisini de paylaştı.
Hatay’ın 15 ilçesinde disiplinli bir çalışma takvimiyle gerçekleştirilen haşereyle mücadele çalışmasında en temel hedefin, çevre kirliliği ile haşere üremesi arasında ki doğrudan ilişkiyi insanlara anlatarak üreme alanlarının azaltılması ve mücadelede kullanılan kimyasalların en aza düşürülmesi olarak gösterildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet