Skip Navigation Links

SMA Hastalarına İlaç Müjdesi Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan SMA diğer tiplerinin ilaçlarının da geri ödeme sistemine dahil edileceği müjdesi geldi

SMA Hastalarına İlaç Müjdesi Geldi

Sağlık   A+a-

Akparti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Seçim işleri toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan SMA Hastalarına diğer tüm tiplerin ilaçlarının geri ödeme sistemine dahil edileceği müjdesini verdi.
Açıklamasında şunlara değindi ;
 
SMA hastalarına ilaçlarının tüm tiplerini geri ödeme listesine dahil ettik. Karar alındı yakında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu tip ilaçların ülkemizde yapılması asıl önceliğimizdir. İlaç sanayiini milli güvenliğimizin en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz. Geri ödeme kararının SMA hastalarına ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. "
 
SAĞLIK BAKANLIĞI 2 AY ÖNCE SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNİN SÖZÜNÜ VERMİŞTİ
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 18 Kasım 20118'de yaptığı açıklamada SMA hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçların yakın bir zamanda SGK ödeme kapsamına alınacağını duyurmuştu.
 
İşte o açıklama:
 
"Sağlık Bakanlığı olarak SMA tip-2 ve tip-3 için de bireysel hasta başvurularını işleme almış bulunuyoruz. İlgili kurul onayını takiben başvuru sahiplerine bilgilendirmeleri yapılmaktadır. Bu konuda, Bakanlığımız hızlı ruhsatlandırma ve zorunlu ruhsat serbestleştirme yöntemi dahil, alternatif yollarla ilaç temini için süreci başlatmıştır. Bu tür hastalarımızı ilaçsız bırakmayacak şekilde, söz konusu ilaçları ülkemize uygun fiyatla temin için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız."
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet