Skip Navigation Links

Erasmus+ Projesi İle Ülkeler Arası Dostluklar Kuruldu

Belen Kaymakamlığı ve Romanya CPDIS Derneği işbirliğinde 14.01.2019-23.01.2019 tarihleri arasında Romanya’nın Horezu kentinde gerçekleştirilen

Erasmus+ Projesi İle Ülkeler Arası Dostluklar Kuruldu

Eğitim   A+a-

CV(Özgeçmiş) yazımı temalı Erasmus+ projesi sona erdi. Türkiye, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Yunanistan’dan 40 katılımcı projede aktif bir şekilde yer aldı.
Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörlüğünce farklı üniversitelerden 8 öğrenci ve toplamda 40 kişinin katılımıyla temsil edilen “UpDate+ Your Cv” adlı Erasmus+ gençlik değişimi projesi kapsamında; iş hayatına başlarken nelerin doğru bir şekilde yapılması gerektiği üzerine 10 gün süren eğitim gerçekleştirilmiştir. Bunların yanı sıra yerel halkla iletişime geçilip bölgenin iş olanakları, gençlere sunduğu imkanlar ve sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulunulmuş, Horezu şehrinin başlıca geçim kaynağı olan seramik ve el işlemelerinin üretim yerleri görülerek, şehirde aktif olarak gençlere ücretsiz el sanatları, dans kursları veren Gençlik Merkezinin ziyaret edilmesi sağlandı.
Ayrıca, Romanya’nın en önemli kültür merkezlerinden olan; 2007 yılında Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen Sibiu’ya da kültürel gezi düzenlenmiş ve Konsül Kulesi, Evangelical Kilisesi, Yalan Köprüsü ve Şehir Surları ziyaret edildi.
Kaymakam Hayrettin Baskın; Kaymakamlığımız adına eğitimlere katılan gençler, farklı ülkelerden gelen gençlerle bir araya gelerek, yaygın öğrenme metotları üzerine hazırlanan programa katıldıklarını, on günlük program sonunda verilen ve tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan Youthpass Sertifikasının gençlerimizin geleceğine yönelik planlamalarında büyük destekçisi olacağını belirterek, başta Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz Sevim olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet