Skip Navigation Links

Nihayet İskenderun Firması, Liman İhalesinde

Alp-Ateş Gübre Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, İskenderun Limanı'na talip olduğunu açıkladı. İşadamı Ateş'in limana talip olması, bölgemizdeki iş dü

Ekonomi   A+a-

Bugüne kadar İskenderun Limanı’nın ‘İskenderun’ menşeli bir firma ya da işadamında kalması görüşünü savunan ve bu yönde yayınlar yapan İskenderun basınının çağrısına nihayet İskenderunlu bir işadamından yanıt geldi.
Alp-Ateş Gübre Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, İskenderun Limanı’na talip olduğunu açıkladı. İşadamı Ateş’in limana talip olması, bölgemizdeki iş dünyasında da sevinçle karşılandı..

Son teklif tarihi 4 Ağustos 2010 olan özelleştirme sürecindeki İskenderun Limanı’na şu ana kadar 15 firmanın teminat mektubu verdiği öğrenildi. Bu firmaların arasında sadece İskenderunlu Alp-Ateş Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş’in önderliğinde bir kaç isim var.
36 yıllık bir süre için özelleştirilecek ve sonra eski sahibine devredilecek olan limanın kimin tarafından devranılacağı merakla bekleniyor. İskenderun’da yıllardır işadamından siyasetçisine, bürokratından sivil toplum örgütü temsilcisine ve esnafına varana kadar herkes İskenderun Limanı’nın özelleştirilmesi ve işletmesinin İskenderunlu işadamları tarafından yapılması noktasında fikir birliği içerisindeydi. Duyarlı işadamı Uğur Ateş, İskenderun Limanı’nın bölgemize kazandıracağı avantajları göz önünde bulundurup İskenderunluluk ruhuyla hareket ederek, İskenderun Limanı’na talip oldu. Limana talip olan firmalar arasında yer alan Akfen Grubu’nun, limanın özelleştirme sürecini uzatmak için çalışmalarda bulunduğu edinilen bilgiler arasında.
İşadamı Uğur Ateş’in de talip olduğu İskenderun Limanı’nı devralmak isteyen firmaların listesi:
Akfen Holding, Global Liman İşletmeciliği, Çelebi Holding, Liman Gemi İşletmeciliği A.Ş, Ceynak Lojistik, Liman Yatırım İşletme Hizmetleri, Yıldırım Holding, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği, İçdaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kumpart Liman ve Lojistik Hizmetleri Ticaret A.Ş., Anadolu Girişim Grubu (Gaziantep), Özduy Uluslararası Taşımacılık ve Albayrak Turizm Seyahat İnşaat A.Ş.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet