Skip Navigation Links

Kara; “Ölen Hayvanların Deşarj İşlemleri Usulüne Uygun Yapılmalı”

Kara; “Ölen Hayvanların Deşarj İşlemleri Usulüne Uygun Yapılmalı”

Kara; “Ölen Hayvanların Deşarj İşlemleri Usulüne Uygun Yapılmalı”Web
TV

Arsuz   A+a-

 İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “Ölen Hayvanların Deşarj İşlemleri Usulüne Uygun Yapılmalı”
 
İskenderun Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Arsuz yolu üzeri büyük baş hayvan cesedinin kıyıya vurması ile ilgili açıklama yaparak yetkililerin gerekli tedbirleri almasının önemine vurgu yaptı.
 
Ülkemizin Yurtdışından yapmış olduğu canlı hayvan ithalatı sevkıyat işlemlerinin bir süredir İskenderun Limak Port limanından sürdürüldüğünü, yaz aylarında, büyük ve küçükbaş canlı hayvanları taşıyan gemilerden tahliye işlemleri sırasında kent merkezinde ve limana yakın civar mahallelerde insanların genzini yakan, nefes almayı engelleyen yoğun şekilde ağır bir koku yayıldığını hatırlatan Kara; “Bundan daha da önemlisi yaşadığımız coğrafyada aslında var olmayan farklı sinek türleri hayvanlarla birlikte gelmekte ve gemilerin şehrimize geldiği dönemde yoğun sinek şikayetleri ve sineklerin bir çok hastalığın taşıyıcısı olduğu düşünüldüğünde daha önce ülkemizde hiç karşılaşılmayan hastalıkların ortaya çıkması söz konusu olabilecekti demiştik” şeklinde hatırlatmalarda bulundu.
 
Geçtiğimiz gün Arsuz yolu üzerinde site sakinleri tarafından büyükbaş havyan cesedinin kıyıda fark edildiğini ve resim ile görüntülerin paylaşıldığını kaydeden Kara; “Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde İskenderun Limak Port limanından canlı hayvan sevkıyatları aralıklar ile süregelmektedir. Gemilerin varlığını, tahliye işlemlerini çıplak gözle görmekteyiz. Hafta sonu tarafımıza Arsuz yolu Şirinnar site sakinlerinden bir fotoğraf gönderildi. Muhtemelen gemilerden bırakılmış ceset büyük baş hayvan cesedi… Son günlerde yaşanan yoğun yağışlarında etkisiyle karaya vurmuş ve siteye yakın bir alanda görülmüştür.
 
Konuya dikkati yeniden çekmek istiyoruz. Olası, ciddi, insan ve halk sağlığı sorunlarının yaşanmaması için muayene, kontrol ve gemi içersinde hayatını kaybeden bu canlıların deşarj işlemlerinin usulüne uygun olarak yapılması hususunda yetkililerin gerekli ve ivedi tedbirleri alması çok önemlidir. Anayasanın 56. maddesi ‘Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir’ der. ‘Çevreyi geliştirmek, sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir’ demektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
 
 
Kara; “Ölen Hayvanların Deşarj İşlemleri Usulüne Uygun Yapılmalı” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet