Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO Meclisinde İSTE Teknopark’ın önemine dikkat çekti

İTSO Onursal Başkanı Şahin, “Üniversitemiz için canla başla mücadele ettik”

İTSO Meclisinde İSTE Teknopark’ın önemine dikkat çekti

Ekonomi   A+a-

İTSO Başkanı Yılmaz, “İTSO olarak her zaman Üniversitemizin yanındayız”
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı Meclis toplantısına davetli olarak katılan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Üniversiteye kurulacak olan Teknopark konusunda İTSO Meclis üyelerini bilgilendirdi. İskenderun’a fakültelerin gelmesi sonrasında Üniversitenin kurulması sürecinde İTSO’nun çok büyük desteklerini gördüklerini ve her zaman yanlarında oldukları için teşekkürlerini sunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “İyi ki varsınız diyerek başladığı konuşmasında İskenderun sanayisi ve ekonomisi ile önemli bir potansiyele sahip. Bizlerde gerek kendi imkanlarımız gerekse sanayici ve iş adamlarımızın destekleri ile Üniversitemizi en üst seviyelere çıkartmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. İş dünyası ile entegrasyonu çok önemsiyoruz. Yapılan bu özverili çalışmalarımızda Üniversitemizin yaşayabilmesi, büyüyebilmesi, evrenselleşmesi için sizlerin, sanayici ve iş dünyasının yardımları bizleri daha da cesaretlendirecektir. İskenderun sanayisi sayesinde biz ayakta kalıyoruz. Çünkü Üniversitemizden beklenti çok yüksek bizlerde bu beklentilere cevap verebilmemiz için çalışıyoruz. El birliği ile Üniversitemizi hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. İskenderun’un ekonomik yönden kalkınması için Teknoparkın bir an önce kurulması gerektiğini düşünüyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdiye kadar her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen İTSO yönetimine ve Meclisine de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.
İTSO Ocak ayı Meclis toplantısında İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Eyyüphan Yazıcı, İSTE’ye kurulacak olan ve bölge ekonomisi için son derece önemli olan İSTE Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili sine vizyon destekli olarak sunum yaparak Meclis üyelerine teknik ve detaylı bilgiler verdi.
İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu da toplantı sonunda yaptığı konuşmasında; “İskenderun’a fakültelerin gelmesi ve akabinde Üniversitenin kurulması aşamasında her zaman İTSO’nun büyük desteklerini gördük. Başta İTSO Onursal Başkanımız Halil Şahin olmak üzere İTSO Başkanımız Levent Hakkı Yılmaz, yönetim kurulu ve Meclis üyelerine de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu gün İskenderun’da Üniversite varsa bunun en büyük mimarı İTSO’dur” şeklinde değerlendirmede bulundu.
İTSO Onursal Başkanı Halil Şahin, “Üniversitenin kurulması için en büyük mücadeleyi İTSO vermiştir”
İTSO’nun Ocak ayı Meclis toplantısına katılan Onursal Başkan Halil Şahin’de yeni Yönetim ve Meclis üyelerine başarılar dileyerek, İTSO’nun Fakültelerin gelmesi, gitmesi, Üniversitenin kurulması sürecini detaylı bir şekilde anlattı. İTSO’nun çetin bir mücadele vererek Fakültelerin gelmesini sağladığını ve bu mücadele etkin bir görev üstlendiğini belirten İTSO Onursal Başkanı Halil Şahin, “Bu zorlu süreçte her zaman yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen Meclis üyelerime de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İTSO olarak her zaman eğitime en büyük katkıyı İTSO vermiştir. Gerek ilköğretim, orta okul, gerekse Lise ve üniversitemize her zaman destek olduk. Bir şehrin gelişmesi ve kalkınması için Eğitimin ne kadar önemli olduğu bilinciyle hareket ettik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’da Onursal Başkan Halil Şahin’in ardından kürsüye çıkarak yaptığı konuşmasında; “Bizden önceki Onursal Başkanımız, yönetim ve Meclis üyelerimiz nasıl ki Eğitime destek oldu, Fakültelerin gelmesi ve Üniversitenin kurulmasında
öncülük ettilerse bizler de İTSO olarak Üniversitemize bundan sonra da sahip çıkacağız. Zaten bir çok projeleri birlikte yürütüyoruz. Bu projeler hem şehrimiz ekonomisine katma değer ve istihdam sağlıyor, hem e Üniversitemizin gelişmesine katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar