Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Limanı Maliyeti Düşürür

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, Kahramanmaraş ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetimini ziyaretinde, yatırı

Ekonomi   A+a-

 
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, Kahramanmaraş ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetimini ziyaretinde, yatırımcıları Mersin Limanı yerine İskenderun Limanı üzerinden ihracat yapmaya davet etti.
 
İskenderun Limanı Maliyeti Düşürür
 
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Keseroğlu ve Bölge Müdürü Ahmet Dokgöz Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.
İskenderun OSB heyeti ilk ziyareti Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptı. Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah ÇİNKAY ve Bölge Müdürü Mehmet Temizel ile samimi bir ortamda yapılan görüşmelerde her iki bölgenin ortak sorunlar üzerinde duruldu. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, İskenderun limanının özelleştirilmesi ile birlikte limancılık işlerinin daha da yoğunlaşacağını belirterek İskenderun bölgesinde hareketliliğin artacağını söyledi. Ateş konuşmasında: “Kahramanmaraşlı sanayiciler liman hizmetlerini Mersin Limanından yapıyor, oysa İskenderun’un Kahramanmaraş’a çok daha yakın. Liman hizmetlerinin İskenderun’dan yapılması halinde taşıma maliyetleri düşecek. İskenderun’da yapılan liman hizmetleri daha ucuz. İskenderun’daki limanların tanıtımı için Kahramanmaraşlı sanayicilerin de katılacağı bir tanıtım organizasyonunun yapılması her iki şehir için de hayırlı olur” dedi.
Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah ÇİNKAY’da organizasyonun Kahramanmaraş Ticaret Odasıyla birlikte organize edebileceklerini ve ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaklarını belirtti. İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş günün anısına Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah ÇİNKAY’a bir plaket takdim etti. Karşılıklı iyi dilekler sunulduktan sonra Gaziantep’e geçildi.
 
 
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıpoğlu, Bölge Müdürü Cengiz Şimşek, Bölge Müdürü Yardımcısı Özer Özcan ve Enerji Müdürü Erdal Günden’in de katıldığı her iki bölgenin de faydasına olabilecek bir toplantı yapıldı.
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş, Hassa-Dörtyol arası açılması gündemde olan tünelin Gaziantep-İskenderun arası yolu 80 km kısaltacağını, hatta Gaziantep’ten direk Hassa’ya yapılacak yeni bir yolun tünel ile birlikte Gaziantep-İskenderun arasındaki yolun 110 km kısalaşacağını belirtti. Ateş: “Bu proje her iki tarafın da menfaatine olacak ve desteklenmesi gerektiği taraftarıyım. Mersin Limanı yerine İskenderun limanının kullanılması maliyeti düşürecektir. Limanların tanıtımı için Kahramanmaraş’ ta yapılması düşünülen bir organizasyonun Gaziantep’te de yapılması hayırlı olacaktır” dedi.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıpoğlu, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun yaptığı bu ziyaretten çok memnun olduklarını bu tür ziyaretlerin kaynaşma ve ortak sorunların çözümü noktasında faydalı olacağını belirtti. Nakıpoğlu: “Gaziantep-İskenderun karayolunun kısaltılması projesine destek olacağız. Gaziantep’de yapılacak ‘Limanları Tanıtım Organizasyonu’ nu da desteklediklerini belirten Nakıpoğlu, Gaziantep’de ağırlıklı olarak konteynır ile taşımacılık yapıldığını, İskenderun’a açılan Konteynır limanlarını kullanmalarının sanayicilerin çıkarına olacağını belirtti.
İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Ateş günün anısına Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıpoğlu’na bir plaket takdim etti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş