Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İçişleri Bakanı Soylu’dan Savaş’a Sert Tepki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Soylu’dan Savaş’a Sert Tepki!

Gündem   A+a-

 Lütfü Savaş'ın Suriyelilerle ilgili seçim yorumuna tepki gösteren Soylu, Lütfü Savaş'a ağır eleştirilerde bulundu. Süleyman Soylu, "Hatay Belediye Başkanı bir yönetici sorumluluğundan uzak, Hatay ve Türkiye’ye açık yalan söylüyor.
Lütfü Savaş sosyal medya hesaplarından şöyle bir duyuru yayınladı: “Şuanda Hatay'ın nüfusu 1 milyon 580 bin, artı 500 bin civarı Suriyeli nüfusu var. Toplamda 2 milyon 100 bin civarı nüfusumuz var.
Hatay'da 3 sene önce hastanelerimizde doğum yapan annelerin yarısı Hataylı yarısı Suriyeliydi. Şimdi ise doğan 100 çocuğun 60'ı Suriyeli, 40'ı Türk. 3 yıl sonra 75 Suriyeli, 25 Türk doğacak. Doğurma hızları böyle devam ederse 12 sene sonra nüfusları bizleri yakalıyor. Bizim çocuklarımız ne olacak? Öz yurdunda mağdur olacak.”
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HBB Başkanı Lütfü Savaş’a sert tepkiyi Twitter hesabından vererek, Seçim hesabı için...
Yalan bulaşıcıdır dikkat!!!" dedi.
İçişleri Bakanı Soylu, Hatay’ın nüfus, Türk Vatandaşı seçmeni ve Suriye vatandaşlığından Türk Vatandaşlığına geçen seçmen sayılarını da Twitter hesabından paylaştığı tabloda açıkladı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar