Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'ın Şampiyonları Törenine İskenderun Damgası

Vergi Haftası münasebetiyle 'Hatay'ın Şampiyonları 2010' ödül töreni Ottoman Palace'da yapıldı. Bölgenin gururu İskenderun'dan; İsdemir, Atakaş Şirk

Ekonomi   A+a-

Hatay’ın Şampiyonları Törenine İskenderun Damgası
Vergi Haftası münasebetiyle “Hatay’ın Şampiyonları 2010” ödül töreni Ottoman Palace’da yapıldı.
Bölgenin gururu İskenderun’dan; İsdemir, Atakaş Şirketler Grubu, Tosyalı Holding, Nursan A.Ş., Alfrado Anotio Levante, Fil Filtre, Yeşilyurt Metal Ltd.Şti bir çok dalda ödüle layık görüldüler.
İsdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Nursan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Keleş, bir çok kez platforma davet edilerek ödüllerini aldılar.
Katılımın bihayli yoğun olduğu törene, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, bölgemizde sanayicilerin duayeni Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Şahap Yılmaz da sağlık sorunları bulunmasına rağmen Şirketin Genel Müdürü kızı Selma Yılmaz’la birlikte katıldı.


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Meclis Başkanı Mehmet Binbay ile Başkan Vekili ASAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Göçmen, Payas ve Çevresi Haddeciler ve Sanayiciler Dernek Başkanı ve Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan ile Sanayici Sabit Eren, birkaç yıldır Hatay geneli ve İskenderun vergi rekortmenleri arasında bulunan başarılı hukukçu Avukat Naim Gökpınar, İskenderun Genç İşadamları Derneği Başkanı Gökhan Gökten, Has Turizm Sahipleri Selim Kara ile Milletvekili Aday Adayı Oğlu Ayhan Kara, gibi önemli isimler törende bulundular.

Başarılı iş adamlarına plaket verildi
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, kentin Lojistik Master Planı'nı hazırladıklarını bu kapsamda bölgede yapılanların artık zenginliğe dönüşeceğini belirtti.
Lekesiz, ''Vergi Haftası'' etkinlikleri kapsamında gelir, kurumlar, yatırım, ek istihdam ve ihracat rekortmenleri plaket töreninde yaptığı konuşmada, küreselleşen dünyada artık işletmelere değil bunların ürünlerine bakıldığını söyledi.
Girişimcilerin gücünün yaptıkları projeler ve geleceğe dönük hedeflerle ölçüldüğünü ifade eden Lekesiz, ''Hatay'ı hazırlanan Lojistik Mastır Planı ile büyük bir potansiyel beklemektedir. Önümüzdeki aylarda bitirilmesi hedeflenen plan sayesinde bölgede yapılanlar zenginliğe dönüşecek'' diye konuştu.
Verginin bir ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Lekesiz, kalkınmış ülkeler seviyesine ulaşılmasında devletin ve hazinesinin güçlü olması gerektiğini, bu konuda vatandaşlara vergisini ödeme adına büyük sorumluluk düştüğünü belirtti.
Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu da toplumda vergi bilincinin yerleşmesinin ülke ekonomisinin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından, gelir, kurumlar, yatırım, ek istihdam ve ihracat alanında başarı sağlayan 20 kişiye plaketleri verildi.

Çeşitli dallarda ödül alan şirketler ve ödülleri alanların isimleri şöyle:
2009 Gelir Vergisi Rekortmenleri, Bedi Çankaya, Recep Atakaş, Alfrado Anotio Levante Yusuf Uray , YMM Kemal Altunay, Necmi Asfuroğlu .
2009 Kurumlar Vergisi Rekortmenleri
Tosçelik Profil Ve Saç Endüstrisi A.Ş M.Fatih Tosyalı (Tosyalı Holding Yön.Kur.Üyesi), Fil Filitre Ltd.Şti Ökkeş Çirkin (Ortağı), Seta İnş Taah.Ltd.Şti Selahattin Tatlısu (Şirket Ortağı), Yeşilyurt Metal Ltd.Şti Sinan Yeşilyurt Genel Müdürü.

2010 Yılında En Çok İhracat Yapan 3 Mükellef İskenderun Demirçelik Aş İsmail Akçakmak (Genel Müdür Ve Yön.Kur.Üyesi ) , Tosyalı Dış Tic.Aş M.Fatih Tosyalı (Tosyalı Holding Yön.Kur.Üyesi) , Nursan Çelik San.Ve Haddecilik A.Ş Sabri Keleş (Yön.Kur.Bşk )

2010 Ençok Yatırım Yapan İlk 3 Mükellef
MMK Atakaş Matlurji San Tic Ve Liman İşletmeciliği A.Ş, Recep Atakaş( Atakaş Şirketler Grubu Yön.Kur.Bşk) , İskenderun Demirçelik Aş,
Nursan Metalurji Aş. Sabri Keleş (Yön.Kur.Bşk) İsmail Akçakmak (Genel Müdür Ve Yön.Kur.Üyesi ), Tosçelik Profil Ve Saç Endüstrisi A.Ş M.Fatih Tosyalı (Tosyalı Holding Yön.Kur.Üyesi) 2010 Yılında En Çok İlave İstihdam Sağlayan 3 Mükellef
MMK Atakaş Matlurji San Tic Ve Liman İşletmeciliği A.Ş Recep Atakaş
(Atakaş Şirketler Grubu Yön.Kur.Bşk)
Hüseyin Çoban Ltd.Şti Hüseyin Çoban (Şirket Müdürü)
İskenderun Demirçelik Aş İsmail Akçakmak (Genel Müdür Ve Yön.Kur.Üyesi )
2010 Yılında Turizm Alanında En Çok Yatırım Yapan Mükellef
Gün Tır Ulus.Taş.A.Ş. Ali Güngör (Yönetim Kurulu Bşk)
 

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş