Skip Navigation Links

Kisiad Üyeleri Hem Ticaret Yaptı, Hem Bayram Etti

Körfez İskenderun Sanayici İş Adamları Derneği Afrika'nın kalbi Uganda ya bir dizi iş görüşmeleri için 10 kişilik bir heyetle çıkartma yaptı

Gündem   A+a-


Körfez İskenderun Sanayici İş Adamları Derneği Afrika’nın kalbi Uganda ya bir dizi iş görüşmeleri için 10 kişilik bir heyetle çıkartma yaptı. Beş günlük gezinin son iki günü Kurban bayramı olarak değerlendirildi.
Başkent Kampala da ticari görüşmelerin ilkini Turkish Lıght Academiy merkezi ofisinde Dış Ticaret’ten ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanı HON. REV.FR. SIMON LOKODO ile gerçekleştirdi. KİSİAD başkanı Tamer Eker; Uganda da bulunma amaçlarının ekonomik ve ticari fırsatları yerinde görmek, araştırmak, incelemek olduğunu ve bu bilgileri Türkiye ye döndükten sonra bölgemizdeki iş adamaları ile paylaşıp değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Aynı zamanda Türkiye nin de çok hızlı büyüyen ve gelişen tüm dünyaya her alanda cevap verebilecek konumda olduğunu söyledi. Uganda iş adamalarına Türk iş adamları ile ortak iş yapmalarını tavsiye ett.
Uganda adına bir konuşma yapan Devlet Bakanı SIMON LOKODO Ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bugün buraya gelmekle çok iyi ettiniz, kapılarımız size her zaman sonuna kadar açık. Umarım bugün burada çok güzel sonuçlar çıkar.
ÜLKEMİZ YABANCI YATIRMCILARI BEKLİYOR
Biz yabancı yatırımcılara çok önemli avantajlar sunuyoruz. Yeter ki bizim ülkemizde yatırım yapsın, işsizliği azaltsın. Hiçbir güvenlik tehlikesi yok. Yabancı yatırımcı ya Ücretsiz arsa 10 yıl ücretsiz elektrik ve su tahsis ediyoruz. Ülkemizde çok fazla Mineral kaynak bulunmaktadır. Bunları işlyecek, araştıracak, üretecek firmalara ihtiyacınımız var. Yeraltından çıkan maden türlerimiz; Kobalt,Altın,Çimento ve Bakır ham maddesi, ne varki bunları işleyecek derecede yeteri kadar firmamız yoktur.
ÜLKEDE BULUNAN ÖNEMLİ SEKTÖRLER
- Doğal minraller işletmeciliği yabancı yatırımcıya açık
- Tarım alanında hizmet alımı yapabilicek firmaları bekliyoruz. Zirai çalışmalarımız yetersiz ve düzeysiz bundan dolayı yabancı yatırımcılar beklemekteyiz.Her tür desteğe hazırız.
- Yapı ve İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara ülkemizde ekmek ve su gibi ihtiyacımız var. Hazır Ev, İşyeri, Depo ve ofislere çok ihtiyacımız var.
- Dünya genelinde bulunan Kuş türlerinden %80 ülkemizde var.Yaban hayvanları olarak çok fazla türden hayvanları barındıran milli parkımız var. Safariye açık
Türkiye’ye gittiğiniz zaman onlarada Ülkemziden bahsedin
UGANDA TİCARET ODASI
Kampala Ticaret Odası meclis salonunda gerçekleştirilen ticaret zirvesine Protokol ve İş hayatı alanında çok önemli bir yere sahip olan Uganda Cumhurbaşkanı finans danışmanı KAYONGO NKAJJA GODFREY Oda başkan yardımcısı, Genel Sekreter bizi makamında kabul ettiler. Çok samimi ve soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda ziyaret amacımız ve karşılıklı ticari fırsatlar konuşuldu. Uganda Cumhurbaşkanı finans danışmanı KAYONGO NKAJJA GODFREY bu işinin yanında kendi özel bir şirketininde olduğunu açıkladı. Hanımı Türkiyeden Tekstil ithalatı yaptığını anlattı, TUSKON un proğramlarına her yıl katıldığını söyleyerek bu zirveler ülkeleri Türkiye ye aşina bırakmaktadır dedi.
Uganda son derece verimli topraklara sahip olmasına rağmen zirai gelişme gösterememiş. Fransızların burada binlerce hektar Çay tarlaları bulunuyor. Hollandalılar Binlerce hektar üzerine çiçek seralarını ücretsiz olarak tahsis edilen arazilere kurdular yaklaşık 10 yıldır üretim yapıyorlar.
Mesela, ben bir Alış Veriş Merkezi (AVM) yaptırmak istiyorum. Muhammen bedeli 110 milyon doları bulacağını tahmin ediyoruz. Bunu Türk firmlarına yaptırabiliriz dedi. TUSKON un bu ay sonunda bizim ülkemizde yapacağı programa yetişecek olan projeyi Türk firmalarının yapmasını istiyoruz. 12 yıl önce siz Türkler burada bir okul açtınız ve bizim çocuklarımız orada öğrenim görüyor. Çok başarıları oluyor. Basından takip ediyoruz gerçekten mükemmel. Sizlerle ortak işler, ortak yatırımlar yapabiliriz. Buraya gelmekle ne iyi ettiniz. Gibi açıklamalarda bulundu.


TÜRK HEYETİ
Buraya geliş amacımız tanışmak, ticaret hacmimizi artırmak, gönül köprüleri kurmaktır. İş imkanları sağlamak, ortak işler yapmak istiyoruz. Uganda gelişmekte olan bir ülke bunun farkındayız. TUSKON tarafından bu ay sonunda gerçekleştirilecek olan Uganda Türkiye Ticaret köprüsü çok büyük önem arz ediyor. Uganda da faaliyet gösteren 3 ayrı okulumuz var. Turkısh Lıght Academıy School adındaki Türk okulu Lise, Ana okulu ve İlk öğretimden oluşuyor. Yaklaşık 1000 öğrancisi ile 12 yıldır hizmet veriyor. Lise bölümünde mevcut 450 öğrenci yatılı olarak eğitim alıyor. Geçen yıl ilk mezunlarını veren Turkısh Lıght Academıy Lisesi %92 üniversite yerleştirme derecesi ile hak ettiği yeri yakalamış. Siyasal İlişkiler, Tıp, ve bir çok mühendislik bölümüne yerleşen öğrenciler Türkçeyi anadili gibi konuşmaya başlamışlar. Bizde gördük ki burada Türk olarak sadece biz değiliz Afrikalı Türkler de var.Bu nedenle Kurban Bayramını da burada geçirmek istedik. Kestiğimiz Kurban etlerini burada imkanı olmayan Ugandalı fakirlerle dini, dili, ırkı ne olursa olsun dağıtarak sevincimize ortak etmek istedik gibi açıklamalarda bulundular.

KİSİAD üyeleri 1350 paket Kurban etini ihtiyaç sahiplerine dağıttılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet