Skip Navigation Links

Zübeyde Hanım, Bir Annenin Tüm Dünyayı Değiştirebileceğinin En Güzel Örneği

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ölümünün 96. Yılı

Zübeyde Hanım, Bir Annenin Tüm Dünyayı Değiştirebileceğinin En Güzel Örneği

Gündem   A+a-

 münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.
Dernek adına açıklamayı yapan genel başkan Nevzat Kurt “Ne yazık ki cumhuriyetimize ve demokrasimize karşı düşüncelerin ve eylemlerin büyük bir hızla yaygınlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Laik, demokratik, sosyal hukuk sistemini koruma ve Cumhuriyetimizi her koşulda savunma sorumluluğunun en üst seviyede hissettiğimizi bilinmesi isteriz” ifadelerini kullanarak açıklamasına şöyle devam etti :
“Zübeyde Hanım, bir annenin tüm dünyayı değiştirebileceğinin en güzel örneğidir. O’nun yetiştirdiği evlat, Türk Ulusu’nun kaderini değiştirdi. Türk Kurtuluş Savaşı’nın askeri ve siyasi lideri haline getirdi. Yapmış olduğu devrimlerle ülkemizi çağdaş uygarlık düzenine taşıyarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu oldu.
O halde Zübeyde Hanım’ı anlamak aynı zamanda ülkemizde kadınların öneminin farkında olmaktır. Bu nedenle Cumhuriyet Kadınlarına çok iş düşmektedir. Zübeyde Hanım’ın huzurunda tüm annelerimize sesleniyorum. Türk ulusu ve vatanımız için büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi araştırmacı, mücadele ruhuna sahip, adaletli, merhametli, en önemlisi cumhuriyetini ve değerlerini savunan nesiller yetiştirmeliyiz. İşte ancak o zaman ülkemizi karanlıktan kurtarıp aydınlık bir geleceğe yol alabiliriz.
Bu yolda kadınlara liderlik eden Ulu Önder Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım’ın aramızdan ayrılışının 96. yılında saygı minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet