Skip Navigation Links

MAB Makine, 2012 yılında 10 milyon TL'lik ciro hedefliyor

Firma olarak, 2011 yılında tam kapasite ile çalıştıklarını belirten MAB Makine Genel Müdürü Mehmet Ali Bulut, 'Bu yıl yüzde 5'lik büyüme sağladık.

Ekonomi   A+a-

MAB%20makina%20B.jpg" alt="" />
 
Firma olarak, 2011 yılında tam kapasite ile çalıştıklarını belirten MAB Makine Genel Müdürü Mehmet Ali Bulut, “Bu yıl yüzde 5’lik büyüme sağladık.
 
2010 yılındaki 6 milyon TL’lik ciroya karşılık bu yıl 6.5 milyon TL ciro gerçekleştirdik. 2012 yılında yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 9-10 milyon TL’lik ciro gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Yeni yatırım arayışı içinde olduklarını belirten Bulut, kapasitelerini en az üç-dört kat artıracak bir fabrika kurmayı hedeflediklerini, bu şekilde 2014 ve 2015 yılına hazırlık yapacaklarını söyleyerek, “Önümüzdeki yıl, çelik konstrüksiyon imalatı ile ilgili bu bölgede 2 milyon TL’lik ek bir yatırım hedefliyoruz. Bu istihdama ve kapasite artışımıza artış getirecek ve büyümemiz hız kazanacak. Burada araç üstü taşımacılık ve vinç imalatı gibi projeleri yeni kurulacak olan tesisimizde programımız dâhilinde bunları üreteceğiz” şeklinde konuştu.
Çalışma hayatına 1988 yılında şantiye şefi olarak başladığını anlatan Mehmet Ali Bulut, 1993 yılında 50 kişiye istihdam sağlayarak kurduğu olduğu MAB Makine’nin bugün, Türkiye genelinde, çelik konstrüksiyon imalatı, makine imalatı, soğutma sistemleri, küre tankları montajı, yakıt ve su tankları, vinç imalat işleri ve baraj ekipmanları imalatı ve montajı yaptığını bildirdi. Bugün 130 kişiye istihdam sağladıklarını aktaran Bulut, yaptıkları işleri şöyle sıraladı: “Alt yüklenici olarak Irak’ta montajı yapılmak üzere yaklaşık 3 bin ton çelik konstrüksiyon imalatına başlayacağız. Ayrıca Çalık Grubu’na ait rafinerinin tank ön imalat sacları yaklaşık 2 bin 400 ton yine tarafımızca yapılacak. Bu çalışmaların önümüzdeki yılın ortalarına kadar süreceğini tahmin ediyoruz. Bunların yanı sıra Atakaş ve Tosyalı gruplarının İkinci Organize Sanayi Bölgesi içindeki yatırımları bize pozitif yönde etki sağlayacaktır.”
“Yatırımcılar için arazi sorunu var”
Akçay bölgesinde bulunan arazilerinde de bir yatırım düşündüklerini ifade eden Bulut, yol önlerindeki arsa sahibi tarafından kapatıldığı için her hangi bir yatırım gerçekleştiremediklerini söyleyerek, yerel yönetim tarafından gereken ilgiyi beklediklerine işaret etti. İskenderun’da yatırımcılar için arazi sorunu bulunduğunu kaydeden Bulut, “Ama arazisi olup da yatırım yapmak isteyen bizler de yatırım yapamıyoruz. Bizim gibi birkaç firmanın daha yatırım yapılabilecek arsalarda yatırım yapamadığını biliyoruz” dedi.
MAB Makine olarak, 2011 yılında Edip Metal ile gerçekleştirdikleri ortaklık sonucunda Osmaniye’de gerçekleştirdikleri yassı çelik tesisinin Kale Sac adı altında devreye girdiğini belirterek, “Burada baklava ve gözyaşı desenli sac imalatı yapıyoruz. Bu bölgede bulunmayan bir yatırım gerçekleştirdik. Burada yaklaşık 30 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2012 yılında kapasiteye bağlı olarak bu istihdam sayımızın artacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.
2 milyon TL’lik ek yatırım
Çelik konstrüksiyon imalatı ile ilgili bu bölgede 2 milyon TL’lik ek bir yatırım yapacaklarını kaydeden Mehmet Ali Bulut, “Burada araç üstü taşımacılık ve vinç imalatı gibi projeleri yeni kurulacak olan tesisimizde programımız dâhilinde bunları üreteceğiz” dedi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet