Skip Navigation Links

Hatay İşkur’a Typ Kapsamında 2000 İşçi Daha Alınacak

Hatay Çalışma ve İş Kurumu Hatay’da istihdamın korunmasına, geliştirilmesine,

Hatay İşkur’a Typ Kapsamında 2000 İşçi Daha Alınacak

Ekonomi   A+a-

yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak üzere çalışmalarına 2019 yılında da hız kesmeden devam ediyor.
Bu bağlamda özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bu kapsamda çalışan vatandaşlarımıza geçici gelir sağlamak amacıyla Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce uygulanan Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Kamu Kurumlarında 6 ay süreli çalıştırılmak üzere 2000 (İKİ BİN) kişinin istihdam edilmesi için çalışmalar başladı.
Bu kapsamda Toplum Yararına Program Protokolleri İl Müdürümüz Ziya YÜKSEL ile Kamu Kurumları arasında imzalanmıştır. Kurumlar bazında dağılımı yapılacak programın başvuruları 14-18 Ocak tarihleri arasında İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecektir.
Programa İŞKUR’a kayıtlı 18 yaşını doldurmuş kadın adaylar ile 35 yaşından gün almış erkek adaylar başvuru yapabilecektir. Adaylar, çalışmak istedikleri kamu kurumlarından yalnızca birisine başvuru yapacak olup, daha önceden İŞKUR veri tabanına kayıt yaptırmış olmak açılan bu TYP için yeterli sayılmayacaktır. Adayların yeniden İl Müdürlüğümüze gelerek başvuru yapması gerekmektedir.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet