Skip Navigation Links

Başkan Culha, “Her Çalışmada Belediyemiz Yardıma Hazır”

Culha, Arsuz’da yaşanan etkili dolu yağışından sonra bir basın bildirisi yayımlayarak, çiftçilerin yanında olduklarını söyledi.

Başkan Culha, “Her Çalışmada Belediyemiz Yardıma Hazır”Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’da yaşanan etkili dolu yağışından sonra bir basın bildirisi yayımlayarak, çiftçilerin yanında olduklarını söyledi.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bildirisinde;
“Değerli hemşehrilerim;
İlçemizde gerçekleşen yoğun dolu yağışı ne yazık ki topraktaki ve dallardaki mahsule zarar vermiş, zaten zor günler geçiren çiftçilerimizi ve bizleri üzmüştür.
Doğal afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğümüz dolu yağışı sonrasında bugün çiftçi hemşerilerimizle birlikte yaptığımız değerlendirmede, özellikle tarladaki maydanoz ve ağaçlardaki limonun dolu yağışından etkilendiğini, bir kısmında rekolte ve kalite düşüklüğüne yol açarken, bir kısım mahsulü ise tamamen kullanılmaz hale getirdiğini üzülerek gözlemledik. Bu aşamada ilgili kurumlarımızın yerinde gerekli hasar tespitlerini yaparak, çiftçilerimizin zararını tanzim etmesi konusunda ivedilikle bir çalışma başlatmalarını, zirai kredi ödemelerinin ertelenmesini, faizsiz kredi desteği ve zarar gören mahsulün değerlendirilmesi gibi konularda ivedilikle harekete geçmeleri yönünde çağrımızı yapıyoruz. Konu ile ilgili tüm kurumların sahada yapacakları her çalışmada belediyemizin yardıma hazır olduğunu kendilerine bildiriyoruz. Milletvekillerimizle de istişare ederek, gerekirse konuyu meclis gündemine taşıyarak, gerekli yardımların çiftçilerimize ulaşmasını sağlamak adına çalışmalarımızı başlattık. Halk arasında tarsim olarak bilinen, tarım sigortalarının rehabilite edilerek çiftçilerimizin kullanabileceği bir formata kavuşturulması yönünde gerekli çalışmaların yapılmasını ve yaşanan doğal afet neticesinde zarar gören çiftçilerimize sosyal devlet ilkesi gereği devletimiz tarafından yardım eli uzatılması konusunda takipçisi olacağımızı bildiriyor, çiftçilerimize ve tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum,” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Başkan Culha, “Her Çalışmada Belediyemiz Yardıma Hazır” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet