Skip Navigation Links

Mersin'den sonra sıra İskenderun'da

Türkiye'nin çok önemli bir lojistik merkez olduğuna dikkat çeken Atilla Yıldıztekin, Mersin'de başladıkları çalışmalara Gaziantep ve İskenderun'la sür

Ekonomi   A+a-

İskenderun’un lojistik önemi konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Lojistik uzmanı Makine Mühendisi Atilla Yıldıztekin, bölgenin konumu hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin çok önemli bir lojistik merkez olduğuna dikkat çeken Atilla Yıldıztekin, Mersin’de başladıkları çalışmalara Gaziantep ve İskenderun’la sürdüreceklerini söyledi.

Mersin’den sonra sıra İskenderun’da
İskenderun Deniz Ticaret Odasında düzenlenen konferansa Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin, Deniz ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, İl genel meclis üyeleri, iş adamları ve davetliler katıldı.
Konferansta ilk olarak söz alan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin, İskenderun Körfezi’nin bölge ekonomisi için çok önemli olduğunu belirterek, “İskenderun 1989’lu yıllarda körfez savaşından sonra Birleşmiş Milletlerin Irak’a uyguladığı ambargo bölgemizi ve özellikle nakliye sektörünü sekteye uğratmış, İskenderun Limanı işlerliğini kaybetmiştir. İskenderun’da hizmet sektörünün hareketlenmesi için mutlaka limana gerekli yatırımın yapılması, konteynır terminalinin kurulması ve özelleştirilmesi lazım” dedi. İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak ise, “İskenderun ekonomik potansiyeli olan önemli bir şehir. Bu potansiyeli hayata geçirmek lazım. Sanayi sektörü ile iş kolunun birlikte hareket etmesi ile İskenderun’a gerekli yatırımlar da yapılırsa, bölgemiz ekonomisi canlanır. 20 önce İskenderun’un hali ekonomik açıdan daha canlı idi. İnşallah Irak’taki gelişmeler, Suriye ile Türkiye arasındaki vize uygulamasının kalkması bölgemiz açısından ticari ve kültürel açıdan daha da gelişecektir” dedi. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise, “Hatay 1.5 milyon nüfusu ile çok özel bir şehir. Ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok önemli potansiyele sahip. Hatay’da tarım ve sanayi sektörünü canlandırmamız lazım. Türkiye’nin yassı çelik üretiminin yüzde 80’i bölgemizde olması, İlimizin sanayi sektöründe çok önemli bir yere geldiğini göstermektedir.Türkiye’de en fazla demir çeliği üreten şehrimizin önü açık. Suriye ile ticari ve kültürel ilişkilerimiz son yıllarda yüzde 90’lara kadar ulaştı” dedi. İskenderun’da konferansa konuşmacı olarak gelen Lojistik sektörü uzmanı makina mahendisi Atilla Yıldıztekin, Türkiye’nin lojitik üs olduğunu, Mersinden çalışmalara başladıklarını, Gaziantep ve İskenderun’da da önemli toplantılar düzenlediklerini belirtti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet