Skip Navigation Links

Başkan Toksoy Dörtyol’un Kurtuluş Bayramını Kutladı

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşun 97. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Toksoy Dörtyol’un Kurtuluş Bayramını Kutladı

Gündem   A+a-

 Başkan Toksoy yayınladığı mesajda şunlara yer verdi ;
Bugün; bu vatan topraklarının sonsuza kadar kurtuluşa erişinin 97. yıldönümü, atalarımızın verdiği kurtuluş mücadelesinin taçlandığı gündür.
 
Öncelikle bizlerin bu günlere erişmemizi sağlayan başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelede İlk Kurşunu atan Mehmet KARA, Türkiye’de ilk Kuvva-yı Milliye teşkilatlarından birini kuran Kara Hasan Paşa, Emin Hoca, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ve minnetlerimizi sunuyor, Kurtuluş Bayramınızı kutluyorum.
 
Tarih yazmak ve tarihi yorumlamak siyasetçilerin değil, tarihçilerin işidir. Ama biz siyasiler de yaşadıklarımızı, gördüklerimizi, bildiklerimizi yorumlayıp halkımıza anlatmakla yükümlüyüz.
 
Yüce Türk milletinin vatan sevgisi sayesinde başarabildiği şeyleri görmek için Dörtyol’umuzun 1918-1922 yılları arasında yaşadıklarına bakmak yeterlidir. Hepimizin çok iyi bildiği gibi yurdumuzun birçok yerinin işgal edildiği dönemde Dörtyol’umuz da 11 Aralık 1918’de işgal edilmişti. Elde silah ve cephane yoktu. Ama gönüllerde vatan sevgisi, beyinlerde kurtuluş inancı tamdı. Bu sevgi ve inanç sayesinde, milli mücadelede ilk kurşunu atan Dörtyol, Büyük Kurtarıcı Atatürk’ün öncülüğünde verilen mücadelelerin sonunda 9 Ocak 1922’de kurtuluş sevincini yaşadı.
 
Dün atalarımız bu toprakları korumak için canlarını ortaya koydular, Çavuş Mehmet KARA milli mücadelede ilk kurşunu 19 Aralık 1918’de canı pahasına sıktı. Kara Hasan Paşa, canını vatan için ortaya koymaktan çekinmeyen yiğit Dörtyollularla ilk Kuvva-yı Milliye teşkilatlarından birini kurdu. Dörtyollular Kara Hasan Paşa’ya, Çavuş Mehmet KARA’ya, Hacı Emin Hoca’ya canları pahasına sahip çıktı, onları korudu, kolladı. Bugün bizlere düşen görev geçmişimizi unutmamak, atalarımızın o günlerde yaşadıklarını öğrenerek daima uyanık kalmaktır.
 
Bilimde, teknolojide, sanayi ve ticarette dünya ile rekabet edebilecek seviyeye gelmek, bizleri uluslararası siyasette de başarılı kılacaktır.
 
Tarihimizden alacağımız güçle, yarınlarda ülkemizi yüceltme görevi sizindir. Bu konuda sizlere olan güvenimiz tamdır. Sizlerden tek beklentimiz, yaptığınız her çalışmada vatanımız, milletimiz ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruma inancıyla hareket etmenizdir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle Dörtyol’umuzun Kurtuluş Bayramında Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.
 
Bizim bir Kurtuluş Savaşımız, bir 9 Ocak Kurtuluş Günümüz var. Bir ikincisi daha olmayacak, çünkü buna asla izin vermeyeceğiz.
 
Kurtuluş Bayramınız kutlu olsun.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet