Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

HBB Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

HBB Ocak Ayı Meclis Toplantısı GerçekleştiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Ocak Ayı Olağan Toplantısı, 7 Ocak Pazartesi günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Toplam 3’ü ek olmak üzere toplam 57 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Ocak ayı olağan meclis toplantısında;
 
* İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının 2019 yılı içerisinde çalıştırılmaya devam edilecek sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
 
* Ulaşım Komisyonuna havale edilen akıllı kart teknolojisiyle elektronik ücret toplama sistemi işini işletmek ve işlettirmek hakkının Hatay Ulaşım Sanayi ve Ticaret AŞ’ye devredilerek, elektronik ücret toplama sisteminin devreye alınmasından itibaren 10 yıllığına devredilmesi ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
 
* Ulaşım Komisyonu ile Plan- Bütçe Komisyonuna havale edilen EXPO 2021 organizasyonu kapsamında fuar alanı içerisinde ziyaretçilerin ulaşımını sağlamak amacıyla elektrikli araçlarla yolcu taşıma sistemi oluşturulması planlanmaktadır. Sistemde kullanılacak elektrikli araçların tasarımı ve imalatı için 5393 sayılı Belediye Kanununun 75/a. Maddesine istinaden ortak hizmet projeleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun teknik üniversitesi arasında yapılacak protokol için Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi talebi ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
 
Bir sonraki olağan meclis toplantısının 4 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’te yapılamasına karar verildi.
 
HBB Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar