Skip Navigation Links

Yiğit Dörtyol'un Kurtuluş Günü Coşkuyla Kutlanacak

Yiğit Dörtyol'un Kurtuluş Günü Coşkuyla Kutlanacak

Yiğit Dörtyol'un Kurtuluş Günü Coşkuyla Kutlanacak

Dörtyol   A+a-

 Dörtyol Kaymakamlığı ve Dörtyol Belediyesi, Yiğit Dörtyol’un 97. kurtuluş yıldönümünde birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. Kutlamalar, fener alayı yürüyüşü, Bedirhan Gökçe konseri ve Oratoryo ve Tiyatro oyunu ile son bulacak.
Milli Mücadelede İlk Kurşun atıldığı Dörtyol, Türkiye’nin kurtuluşunun ilk kıvılcımının yakıldığı mukaddes bir yere sahip olduğu gibi Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim En Sadık Dostlarım Dörtyol’dadır.” İfadesi ile taçlandırdığı milli ve manevi atmosferinin yüksek olduğu kahraman bir şehirdir.
BANDO EŞLİĞİNDE FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ
Dörtyol’un 97. yıl kurtuluş coşkusu, 8 Ocak 2019 Salı akşamında doruk yapacak. Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saat 19.00'da Atatürk Parkı önünde başlayacak Fener Alayı yürüyüşü sırasında Yiğit Dörtyollular, Türk bayrakları taşıyacak. Atatürk Anıtı kadar devam edecek Fener Alayı'nın ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından son bulacaktır.
ÇELENK SUNMA PROGRAMI
Atatürk Meydanı'ndaki törenler, saat 09.15'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, ardından eski Hükümet Konağı'nda temsili düşmanından kurtuluş canlandırılması ve bayrak töreni ile devam edecek.
BEDİRHAN GÖKÇE KONSERİ
Dörtyol'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında 9 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 19.00 Kara Hasan Paşa Sosyal Tesislerinde sahne alacak olan Bedirhan Gökçe şiir ve kaside seslendireceği gece ile eşsiz bir konser ziyafeti sunacak.
ORATORYO VE TİYATRO OYUNU
Birbirinden güzel etkinliklerle taçlandırılan programlara son olarak 10 Ocak 2019 Perşembe akşamı saat 19.00’da Dörtyol Halk Eğitim Merkezi kırmızı salonda Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan oratoryo ve tiyatro oyunu sahne alacak.
BAŞKAN TOKSOY, DÖRTYOL’UN ZAFER KUTLAMALARINA ŞANLI BAYRAĞIMIZLA BEKLİYORUZ
Milli Birlik ve Beraberliğimizin pekişmesi adına tüm etkinliklere değerli hemşerilerimi görmekten onur duyacağını ifade eden Başkan Toksoy açıklamasında, “Bizim bir Kurtuluş Savaşımız, bir 9 Ocak Kurtuluş Günümüz var. Bir ikincisi daha olmayacak, çünkü buna asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Zafer Kutlamalarına tüm hemşerilerimizi şanlı bayraklarımızla bekliyoruz.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet