Skip Navigation Links

İskenderunlu Genç Basketçiler İçin Büyük Şans

İskenderun’da Red Drgagons’un Yeni Ateşi Olmak İsteyenler Bahçeşehir’de Ter Döktü!

İskenderunlu Genç Basketçiler İçin Büyük Şans

Spor   A+a-

2017-2018 Sezonunda kurulan ve ilk yılında Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, genç oyuncu yapılanmasını büyüterek Ocak-Haziran ayları arasında 24 ilde yapacağı altyapı oyuncu seçmeleriyle eğitimdeki başarısını ve öncülüğünü sporda da sürdürecek.6 Ocak 2018 Pazar Günü İskenderun Bahçeşehir Koleji’nde yapılan seçmelerde 2005’ten 2010 ‘a kadar doğumlu tüm erkek öğrenciler katıldı.
Akademik başarılarıyla Türkiye’nin lider eğitim kurumu olan Bahçeşehir Koleji, sporda da Türk yıldızları yetiştirerek Türkiye’de ve Dünya’da sporun öncülerinden olmak için ilki Bursa ve İskenderun’ da olmak üzere alt yapı seçmelerine başladı. 6 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen seçmelerde yaş gruplarına göre davetli olan öğrenciler İstanbul’daki takımda antrenör olan hocalarla sabah saatlerinde kendilerini göstermeye başladılar. Öğrencilerin seçmelerden önceki heyecanları görülmeye değerdi.Velileri ile birlikte fuaye alanına gelen öğrenciler spor salonunda derece almak ve alt yapıya seçilmek için ter döktüler.
Sabah saat 10:00 – 16:00 arasında belirlenen saatlerde her yaş grubuna ayrı zaman ayrılıp, öğrencilerle birebir ilgilenildi. Takım için belirli kriterlerdeki uygunlukları göz önüne alınarak çalıştırıldılar. Hocaların çalıştırdıkları öğrencilerin yaş,boy,kilo vb özellikleri göz önüne alınarak velilere bilgilendirmeler yapıldı. Öğrenciler spor salonunda yeteneklerini gösterirken, veliler de fuaye alanında okulu gezip , bilgi aldılar. Okul Müdürü Mustafa Uçan ‘’ Gelecekte çocukların eğitim anlamındaki başarılarının yanı sıra sosyal ve böyle sportif faaliyetlere de önem vermelerinden dolayı velilere teşekkür ettiğini belirtti.’’
Geçen yıl 12 ilde gerçekleştirdikleri altyapı seçmeleri sonucunda Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Samsun, İstanbul’da açtığı şubeleri ile 600 lisanslı sporcuyu bünyesine katan Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü, 2018-2019 sezonunda 24 ilde yapacağı seçmelerle bu sayıyı 1000in üzerine çıkartmayı hedeflemektedir.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet