Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Özel Samandağ Deniz Hastanesi Törenle Hizmete Açıldı

Hatay’ın Samandağ ilçesinin yeni Özel Samandağ Deniz Hastanesi törenle hizmete açıldı.

Özel Samandağ Deniz Hastanesi Törenle Hizmete Açıldı

Sağlık   A+a-

Açılışa, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Samandağ kaymakamı Murat Kütük, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, Sahil Güvenlik Komutanı Adil Özdemir, CHP Samandağ İlçe Başkanı Av. Turgay Abacı, Samandağ Sağlık Müdürü Şafak Miçooğulları, Eski Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, Alevileri Araştırma Derneği Başkanı Ecz. Zülfikar Çiftçi, Samandağ Esnaf Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Terziler Odası Başkanı Cuma Sahillioğulları, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri, Doktorlar, Avukatlar, Esnaflar ve çok sayıda kişi katıldı.
Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Daha sonra Açılış Konuşmasını Yapmak için Kürsüye Gelen Özel Samandağ Deniz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Murat Şefikoğulları şu ifadeleri dile getirdi.
Hayatta Önemli Şey Sağlıktır
Büyük bir özveri ve emekle, gece gündüz çalışarak yapımı biten ve bölgede sağlık sektöründeki tüm ihtiyaçlarını karşılaması hedefi ile kurulan hastane; toplam 20 yeni doğan yoğun bakım, 4 kardiyoloji yoğun bakım, 23 erişkin yoğun bakım, tek kişilik hasta odaları, doğumhane ve müşahede odaları ve 100’e yakın hatta ihtiyaç sonucu, 196 yatağa kadar artırılabilecek hasta yatağı ile hizmet verebilecek kapasitede olduğunu söyleyen Şefikoğulları şöyle devam etti.
“Hayatta önemli şey sağlıktır. Sağlık yoksa hayatın hiçbir anlamı yoktur. Bu edasıyla Özel Samandağ deniz hastanesi ailesi olarak tüm çalışmalarımızı bu yönde yaptık ve “Sağlığınız bize emanet” diyerek yurt içinde ve yurt dışında en prestijli toplam 55 hastaneyi ziyaret ettik. Bu hastanelerle ilgili fizibilite raporları çıkarttık. Bölgemizde bu ilklerin hastanesini siz değerli halkımıza ve ülkemize hizmet amacıyla kurduk. Bu ilklerimizle ilgili birkaç örnek vermek istiyorum. Uluslararası sivil havacılık rotasına dâhil kaydı olan yerden yükseltmeli helikopter pisti, yani heliportumuz stratejik önemi olan ilimiz için çok önem arz etmekteydi. Siz halkımız için kurduk. Çevre ve doğa dostu 45 desibel altında ses yalıtımlı 3 jeneratörümüz, argon camlı ısı yalıtımımız, soğuk ışıklı tümü LED’li aydınlatmalarımız ki bu hastane enfeksiyonlarını azaltılmasının yanında tasarrufta sağlamaktadır. Hastane açılışı anında devasa 47 yoğun bakımımız özel yoğun bakım odalarımız her yoğun bakım hastasına özel mekanik vantilatörlerimiz ki böyle bir yoğun bakım özeli Türkiye’mizde henüz yok. Kuzey Amerika ve kuzey Avrupa standartların da bir dizayndır.
Bu devasa yoğun bakımı ve uzamış ameliyat vakaların ortam sterilizasyonu için bölgede bulunmayan portabi airspace cihazımız bulunmaktadır. Bunun yanında 75 yatak ruhsatlı, günlük 101 yatağa kadar faturalandırabilen, altyapısı her an 196 yatağa çıkabilecektir. Ambulansta ve acil serviste 24 saat çalışmaya hazır otomatik kalp masajı yapan hayat kurtarıcı CPR cihazımız bulunmaktadır. inanılmaz hassasiyette modüler tip monitörlerimiz, yeni jenerasyon fototerapi cihazlarımız ve daha sayamadığımız çoğu cihazlarımız 4.0 sanayi ürünüdür. Yani inovatif ve yarı inovatif cihazlardır. Tüm kadın doğum hekimlerimize ve radyoloji uzmanlarımıza 40, renkli 4 boyutlu mükemmel ultrasonlarımız ki bu ultrason görüntülerini facebook ve instagram sayfalarımızdan inanılmaz görüntü kalitesini görebilirsiniz. Hastayı ve hekimi yormayan aydınlık bir iç mimari dizaynı göreceksiniz ve en
önemlisi bu gelişmiş cihazları iyi kullanabilen genç, dinamik bir o kadar bilimsel becerikli, kedini yenileyebilen, kendi alanında uzman güler yüzlü, hümanist, sağlık alanında etik değerlere sahip hekim ekibimizle halkımız için hizmet vermeye hazırız. Bundan sonra halkımız tedavi için uzak yerlere gitmek zorunda kalmayacak. Her türlü ameliyat yapılacak, üst düzey yoğun bakım odalarımızda en kritik hastaya hizmet vereceğiz. Sağlıkta Özel Samandağ Deniz Hastanesi olarak yaklaşık 200-250 işçi istihdamı ile bölgemizi güçlendirmiş olacağız.” dedi.
İlklerin Başlangıcı Olan Bir Hastane
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlarda girişimci ruhla ortaya konulan bu hizmetin önemli olduğunu vurgulayan Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur; “ Hepinize bu katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hep mecliste dile getiriyorum, Hatay enlerin ve ilklerin kenti. Biliyorsunuz Dünyanın en uzun sahili Samandağ da, Türkiye’nin tek Ermeni Kilisesi yine Samandağ’da, şuan yine ilkleri yaşıyoruz. Bu yeni hastanemizde ilklerin başlangıcı olan bir hastane. Burada bu ekonomik krizde son 7 yılda Suriye’den dolayı, bizim Hatay’da ki moral çöküşünden dolayı bize bir motivasyon katarak bu yatırımı yapan değerli yatırımcılarıma hem sahsım hem de Hatay adına çok teşekkür ediyorum. Hem Hatay ve bölge adına çok işler yapacağına eminim. Tekrar hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Sağlık İçin Yapılan Yatırımları Önemsiyoruz
Ülkemizde Sağlık alanında önemli hizmetlere imza atıldığını söyleyen Hatay Valisi Rahmi Doğan Sağlık hizmetinin insan hayatında en çok ihtiyaç duyulan ve ertelenemeyen bir hizmet olduğunu vurgulayarak “ Sağlık için yapılan yatırımları önemsiyoruz. Ülkemizde ve Hatay’da sağlık konusunda çok önemli adımlar atıldı. Ülkemiz Sağlık koşunda son derece modern ve teknolojiye uygun hastaneler kurarak yurtdışından bile hasta gelmeye başladı. Bu demektir ki sağlık alanında çok yol kat ettik demektir. Milletimiz daha güzel hizmetlere layık. Bin bir emekle kurulan Samandağ Deniz Hastanesi kurucularına hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunuyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, hayırlı olsun dileklerinde bulunarak bu hastanenin vatandaşların yaşam kalitesinin daha iyi seviyeye gelmesine katkı sunmasını temenni etti.
Yapılan ikramlardan sonra tören son buldu
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş