Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Konut sorunu daha net ortaya çıktı..

Uzun yıllardır İskenderun'da ciddi bir konut sorunu olduğunu ifade eden Müteahhit Edip Gürlek, üniversite öğrencilerinin gelmeye başladığı bugünlerde

Ekonomi   A+a-

İnşaat Sektörü’ndeki hareketlilik piyasalara olumlu etki etmeğe devam ediyor. İskenderun’da yıllardır dillendirilen konut açığı sorunu, özellikle MKÜ yüksek okul ve Mühendislik Fakültesi’nde öğrenim görmek için İskenderun’a gelen binlerce öğrencinin kiralık ev arayışlarından sonra daha belirgin bir şekilde ortaya çıktı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun’un saygın Müteahhitlerinden Edip Gürlek, kiralık ev arayışında olan Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencilerine sahip çıkılması ve her konuda yardımcı olunmasını istedi.
Konut sorunu ile ilgili yıllardır çalışma içinde olduklarını belirten Edip Gürlek, artan nüfusun ihtiyacına yetecek kadar konut yapımının devam ettiğini, ancak yeterli olmadığını söyledi.
Konut sorunun ev fiyatlarının yüksek olmasının en önemli nedeni olduğuna dikkat çeken Gürlek, buna paralel olarak kiraların da çok yüksek olduğunun altını çizdi.
İskenderun’un bir sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda bir üniversite şehri olma yolunda hızlı adımlar atmasının herkese ciddi sorumluluklar yüklediğini hatırlatan Edip Gürlek, bugünlerde yapılacak yatırımların gelecekte meyvelerini vereceğine dikkat çekti.
İskenderun’da uzun yılların birikimi sıkıntıların bulunduğunu ama çoğunun atlatılma aşamasına geldiğini belirten Edip Gürlek, “Kent ekonomisi yıllar önce kaybettiğimiz kurumlardan en önemlisi üniversitenin dönmesiyle ciddi bir hareketlilik yaşayacak. Bir üniversitelinin beklentilerini karşılayacak sosyal altyapının en kısa zamanda hazırlanması için elimizden geleni yapmalıyız.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar