Skip Navigation Links

Bu İttifakla İbrahim Güler mi!

Cumhur İttifakında Toksoy ve Gül mü var?

Bu İttifakla İbrahim Güler mi!

Gündem   A+a-

Hatay’da bütün ilçelerde Cumhur İttifakı’nın geçerli olacağının kesinleşmesi sonrası gözler hafta sonu yapılacak açıklamaya çevrildi.
Hatay’ın tek MHP’li Belediye Başkanı olan Yaşar Toksoy’un bu kapsamda Cumhur İttifakı’nın adayı olmasına kesin gözüyle bakılırken, İskenderun’da yine MHP’den İbrahim Gül’ün olması ihtimalinin güçlenmesi son dakika gelişmesi olarak gündeme düştü.
 
Eğer Dörtyol’da Yaşar Toksoy ve İskenderun’da da İbrahim Gül’ün MHP çatısı altında Cumhur İttfakının adayı olması halinde, AK Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler’in açık farkla kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Bilindiği üzere; 2014 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan CHP’li Lütfü Savaş, MHP tabanıyla yaptığı gönül ittifakıyla seçimi kazanmış, yıllarca Adalet Bakanlığı yapmış AK Parti’li Sadullah Ergin’i hezimete uğratmıştı.
 
Hafta sonu açıklanması beklenen Hatay ilçe belediye başkan adaylarından kaç tanesinin AK Parti ve MHP’den olacağı merak konusu.
İskenderun’da AK Parti adayının Fatih Tosyalı olacağına kesin gözüyle bakılsa da, Cumhur İttfakı’nnı Hatay ile ilgili ayrıntıları henüz bilinmediğinden, siyasette 1 dakikanın dahi uzun bir süre olduğu kabul edilebilir bir gerçek.
 
Son 1 aydır MHP tabanından sosyal medya üzerinden yapılan kampanyada, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ile MHP Hatay milletvekilliği son dakikada giden İbrahim Gül’ün soyadlarına atıfta bulunularak, “İskenderun GÜL’erse Hatay GÜLER” şeklinde devam etti.
 
Kampanyanın yankısı Ankara’da duyulunca MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, Cumhur ittifakının Hatay’ın tüm ilçeleri ve büyükşehirde geçerli olacağını kesin bir dille ifade etmişti.
Akıllardaki soru ise hangi ilçelerde hangi partinin çatısı altında aday çıkarılacağı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet