Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Liman sahibini buldu! Ya İskenderun?

Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş Limanı 372 milyon dolara aldı ama gerçek kahramanlar Uğur Ateş

Ekonomi   A+a-

Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş Limanı 372 milyon dolara aldı ama gerçek kahramanlar Uğur Ateş, Emil ve Aksel Butros, Bülent Aymen ile YDA İnşaat, önemli bir misyonu yerine getirdiler.
İskenderun Limanı Özelleştirme ihalesinde bir çok tehlike söz konusuyken, Mersin Limanı’nı işleten Akfen’in kendisine rakip yaratmamak için ihale sürecinde oyunlar oynamasının söz konusu olduğu kulislerde bolca konuşuldu ve hatta bir çok gazetede dillendirildi.
İskenderun’dan ihaleye giren 4 önemli isim Uğur Ateş, Bülent Aymen, Emil ve Aksel Butros ile YDA İnşaat, ihalede tüm imkanları zorlayarak 351 milyon dolarlık rekor teklifle son üç grup arasında yer aldılar. İskenderun grubunun açık arttırmada tutunması ve imkanları zorlaması, İskenderun Limanı üzerinde oynanması muhtemel oyunları engelledi. Ekonomistler, İskenderun grubunun ihaleyi alamasalar da kent adına çok önemli bir misyonu yerine getirmiş olduklarını söylüyor.
İskenderun Limanı yeni sahibini bulurken, bu kez kent gündeminde liman yatırımıyla birlikte büyüyecek, gelişecek liman şehri İskenderun’da ticari ve sosyal altyapının yeniden gözden geçirilmesi, belediye yönetiminin her konuda elini çabuk tutarak planlama yapması çok önemli.
Lojistik Köy Projesi başta olmak üzere, depolama alanları, tır ve kamyon garajları, trafiğin planlanması gibi önemli konulara öncelik verilmeli.
Kent dinamiklerinin seçilmişinden atanmışına, sanayicisinden küçük esnafına kadar, herkesin İskenderun’un geleceği için elini taşın altına koyması mecburiyetten öte namus borcudur. Bugüne kadar sürekli olarak birbirleriyle güç birliği yapmak yerine ayrı ayrı hareket eden tüm kurumların İskenderun menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmeleri, şahsi menfaatlerin bir kenara bırakılarak toplum menfaatlerinin düşünülmesi mecburi bir hal almıştır.
İskenderun Limanı'na en yüksek teklifi 372 milyon dolarla LİMAK İnşaat verdi...

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait İskenderun Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 372 milyon dolarla Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş verdi.
İskenderun’un kahraman işadamları ALP-Ateş Gübre adına Uğur Ateş, Sabay Denizcilik adına Bülent Aymen, Butros adına Aksel ve Emil Butros ile YDA İnşaat, tekliflerini 351 milyon dolara kadar çıkardılar. Türkiye’nin dev holdingleriyle kıyasıya mücadele eden İskenderun Grubu, ihalede en güçlü üç grup arasında yer aldılar ve son teklifleri olan 351 milyon doların ardından ihaleden çekilme kararı aldılar.
İskenderun Limanı’nın yılan hikayesine dönen özelleştirme ihalesi Limak İnşaat’ta kalınca, İskenderun Körfezi bölgesinde yeni bir dönem başlamış oldu.
Yeni bir döneme girilirken, bu kez gündeme liman şehri altyapısı konusunda eksiklikler konuşulmaya başlandı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar