Skip Navigation Links

Başkan Culha, “Biz Hep Beraber Bu Güzelliği, Bu Başarıyı Yakaladık”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediye Personeli ile bir araya geldikten sonra, ilçe esnafının ve halkının yeni yılını kutladı.

Başkan Culha, “Biz Hep Beraber Bu Güzelliği, Bu Başarıyı Yakaladık”Web
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Personeli ile Arsuz Nikâh Salonunda bir araya gelerek, yeni yılı kutladı. Birlikteliğin 4. Yılbaşını kutladıklarını ifade eden Başkan Culha, “Bu süre içerisinde çok şeyler yaptık, çok şeyler başardık. Bu çalışmaların hepsi ekip işidir, takım işidir. Bu kentimiz yeni kurulan bir kent. Gerek belediyesi ile gerek şehri ile gerek idari yapılanmasıyla, kaymakamlığıyla, nereden bakarsanız bakın, yoktan var olmaya çalışan bir şehir. Tabi biz farklı bir vizyonla geldik. Biz hem kentimizin mevcut yapısını, tarihi ve kültürel yapısını dikkate alarak hareket edeceğiz, hem de bu kenti modern bir kent konumuna getirmek üzere yatırımlar yapacağız, çalışmalar yapacağız. Bu kentin ihtiyacı olan projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirdik, hepiniz biliyorsunuz. Kent meydanımızla, sahil yürüyüş yollarımızla, parklarımızla, semt pazarlarımızla, sosyal tesislerimizle, spor sahalarımızla, gerek asfalt gerek parke, gerek köprü, gerek menfez alanında yaptığımız çalışmalarla ve en son gurur projesi olarak değerlendirdiğimiz alt yapı projemizle hayata geçirdik. İhaleden sonra 9 Ocakta Arsuz’u kapsayacak olan Arsuz 2 diye tabir ettiğimiz alt yapının ihalesi de yapılacak. Altyapı projesinin ne kadar zahmetli ve sıkıntılı bir süreç yaşadığını biliyorum. Kamuoyunda bazen arkadaşlarımız yorumlar yapıyorlar ama olayın gerçek yüzü öyle değil. Geçmişte idarede bulunan arkadaşlarımız, bu işin sıkıntılarını, ölçeğini, büyüklüğünü, maliyetini bildiğinden dolayı bazıları bir girişim yaptı, bazıları da girişim yapmaya bile cesaret edemedi.
“Biz kendi özel hayatımızı askıya aldık”
Arsuz 1 bölgesini kapsayan altyapı projesinin ilk diliminin yüzde 40 ı tamamlanmış durumda. Özellikle Nardüzü’nde ikamet eden hemşerilerimiz veya karaağaçta ikamet eden, Karaağaç’ta ikamet etmese de İskenderun’a giden hemşehrilerimiz, buradan İskenderun’a giderken güzergâh değişikliği ile alakalı oradaki çalışmaları görüyorlar. Bizler sürekli hizmete odaklandık. Biz bu kente siyasi davranmadık. Bu kentteki sıkıntıları çözmek adına, bu kente hizmet yapmak adına gece gündüz uğraştık. Biz kendi özel hayatımızı askıya aldık, sağlığımızı askıya aldık, dostlarımızla ilişkilerimizi askıya aldık. Ve neticede şu anda biz o altyapının, o çalışmaların bu boyuta geldikten sonra bütün o sıkıntılarımızı doğrulttuk. Özellikle Konarlı Mahallemizde; çünkü başlanan ilk nokta orası olması sebebiyle orayı söylüyorum, binaları bağlantı aşamasına geldi. Ana caddelerdeki döşemeler bitti, ara sokakların bağlantıları yapılıyor. Bundan sonra arada direk binalarla kanalizasyon bağlantı aşaması hazır hale geliyor. Yine Büyükşehir Belediyemiz ve HATSU Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmelerde karaağaç ek hizmet binamızda bir görevli bulundurulacak ve hemşehrilerimiz oraya gidip bağlantı taleplerini iletecekler, kendi ustaları ile birlikte bu koordinasyonu sağlayıp bağlantıları yapılacak.
“Bu şehrin güzel yerlere gelmesi için bu çabayı verdik”
Değerli arkadaşlar, iki belediyede hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyemiz asfalt ihalelerini yapmış durumdalar. Bu bağlantılar olduktan sonra asfalt işlemleri başlayacaktır. Bu belediyenin bu kısa süre içerisinde yaptığı büyük başarılardan biridir. Bunun davamı gelecektir. Deminde ifade ettiğim gibi 9 Ocakta da ikinci bölüm dediğimiz, Çengen’den başlayıp Konacık’ kadar gidecek olan bölümün ihalesi yapılacaktır. Başkan yardımcısı arkadaşlarımız, müdürlerimiz, şeflerimiz, memurlarımız, işçilerimiz, hepsi bizim paydaşımız bu başarıda, hepsi bize katkı sundular. Biz hep beraber bu güzelliği, bu başarıyı yakaladık. Hepsine teşekkür ediyorum, kendileri de, bizler de bu şehrin gelişmesi için, bu şehrin güzel yerlere gelmesi için bu çabayı verdik. Hepimiz ya abimize, ya ablamıza, yeğenimize, halkımıza bu hizmeti kazandırdık. Dolayısıyla canla başla çok ciddi bir efor içerisindeydik. Ve bunun sonucunu kamuoyuna gösterdik. Ben Arsuz halkının bu bağlamda, hepinize, başta sizlere, sonra bizlere teşekkürü olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu başarılarımız daim olur. Ben bu duygu ve düşünce ile sizlerin, aileniz ile birlikte, çoluk çocuğunuzla birlikte güzel bir yıl geçirmenizi diliyorum. Bu yeni yılın hepimize, ülkemize, şehrimize ve bütün dünyaya huzur getirmesini, barış getirmesini, mutluluk getirmesini diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum iyi yıllar diliyorum,” dedi.
Ardından Başkan Culha, mahalleleri dolaşıp bölge halkı ve esnafların yeni yılını kutlayarak, yeni yılın sağlıklı ve bol kazançlı geçmesini diledi. Halkın ve esnafın yoğun ilgisi ile karşılaşan Nazım Culha, ilgilerinden ve sıcakkanlı yaklaşımlarından dolayı herkese tek tek teşekkür etti. Yeni yılın başta Arsuz halkı olmak üzere ülkeye ve dünyaya barış ve mutluluk getirmesini temennisinde bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Başkan Culha, “Biz Hep Beraber Bu Güzelliği, Bu Başarıyı Yakaladık” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet