Skip Navigation Links

AKİB Yaş Sebze ve Meyve İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Akdeniz İhracatçıları Birlikleri (AKİB) tarafından yaş sebze ve meyve ihracat şampiyonları ödül töreni düzenlendi.

AKİB Yaş Sebze ve Meyve İhracat Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Ekonomi   A+a-

Törende ihracat şampiyonları ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın elinden aldı.
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği İhracat Şampiyonları Ödül Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ın ve Ak Parti Genel Başkan Yrd. Lütfi ELVAN’ın teşrifleriyle Mersin Hilton Otel’de gerçekleştirildi.
Söz konusu tören kapsamında Adana, Hatay ve Mersin illerinde Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği’nde en fazla ihracat yapan üye firmalar, ihracat performanslarına göre ödüllendirildi.
AKİB tarafından düzenlenen yaş sebze ve meyve ihracat şampiyonları ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, il protokolü, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile yaş sebze ve meyve ihracatçıları katıldı.
Bakan VARANK: “Temelleri 78 sene önce atılan AKİB yürüttüğü faaliyetlerle ülke ekonomisine ciddi katkılar sunuyor.”
Açılış konuşmasında yaş sebze ve meyve ihracatçılarıyla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Bakan Varank temelleri 78 sene önce atılan AKİB’in yürüttüğü faaliyetlerle ülke ekonomisine ciddi katkılar sunduğunu belirtti.
Bakan Varank, yaş meyve sebze ihracat verilerini değerlendirerek “İlk 11 ayda ulaşılan rakam 2 milyar dolar ve geçtiğimiz seneye göre yüzde 9'luk bir artışa tekabül ediyor. AKİB üyeleri tek başına bu 2 milyar doların yüzde 47'sini gerçekleştiriyor. Gerçekten çok büyük bir başarı ve bugün aramızda bulunan 45 firma bu başarının mimarları" diyerek ödül alan tüm firmaları tebrik etti.
Bakan VARANK, ödül alan firmaların çoğunun yatırım teşviklerinden ve KOSGEB desteklerinden yararlanan firmalar olduğuna vurgu yaparak, yaş sebze ve meyve sektörünün üretimi zor, çaba sarf edilmesi gereken bir sektör olduğunu belirtti.
“Türkiye’deki ilk tarım teknoparkı Mersin’de”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ise yaş meyve sebze sektörünün önemine vurgu yaparak "Bu sektör 10 binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Son derece büyük bir sektör. Bu sektörün her aşaması büyük bir hassasiyet, büyük bir dikkat ve zamanla yarışmayı gerektirir. Ürettiğiniz ürünü zamanında yerine ulaştırmak zorundasınız. Bu açıdan zor, meşakkatli, çaba sarf edilmesi gereken bir sektör.” Diye konuştu. Her geçen gün verimliliğin arttığı sektörde, Türkiye'de ilk tarım teknoparkının Mersin'de kurulduğunu belirten Elvan, bu alanda özellikle üniversite camiasıyla yaş sebze ve meyve üreten, tarımla uğraşan vatandaşlarımızın verimliliği artıracak önemli projeler hazırlanacağını söyleyerek, ödül alan ihracatçı firmaları tebrik etti ve her zaman yanında olduklarının mesajını verdi.
SİN: “Uluslararası piyasada kıyasıya bir rekabetin söz konusu olduğu sektörümüzde ülke olarak biz insan sağlığına verdiğimiz önemle, kalitemizle ve fiyatlamamızla rekabet etmeyi tercih ediyoruz.”
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat SİN ise yaptığı konuşmada, sektör ihracatının neredeyse %50’sinin, sektörün en önemli alt grubu olan narenciye ihracatının ise %78’inin AKİB kanalıyla gerçekleştiğine vurgu yaparak, bu başarıda katkısı olan tüm ihracatçı firmalara teşekkür etti.
Başkan SİN, “Uluslararası piyasada kıyasıya bir rekabetin söz konusu olduğu sektörümüzde ülke olarak biz insan sağlığına verdiğimiz önemle, kalitemizle ve fiyatlamamızla rekabet etmeyi tercih ediyoruz. Türkiye, verimli tarım arazileri ve elverişli iklim koşulları sayesinde dört mevsim üretim yapabilen, dünya yaş meyve ve sebze üretiminde söz sahibi bir ülke ve ihracatçılarımızın gayreti ile daha da ileri gitmeyi hedefliyoruz” dedi.
Başkan SİN ayrıca Yaş Meyve Sebze İhracat Şampiyonları Ödül törenine katkılarından dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan'a, Mersin Valisi Ali İhsan Su’ya ve ilgili tüm sektör paydaşlarına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Adana, Hatay ve Mersin illerinde Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği’nde en fazla ihracat yapan üye firmalara, ihracat performanslarına göre ödülleri verildi. Firmalar ödüllerini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın elinden aldı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet