Skip Navigation Links

Bu çalışmaya sadece şapka çıkarılır..

Türkiye'nin saygın demirçelik üreticilerinden Ekinciler A.Ş., topluma karşı sorumluluklarını yerine getiriyor.

Ekonomi   A+a-

İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde çevreci yatırımlar sürüyor. Üretim yaparken ve Türkiye ekonomisine katma değer üretirken, istihdam alanları yaratırken aynı zamanda çevreye ve insana da yatırım yapan Türkiye’nin saygın demirçelik üreticilerinden Ekinciler A.Ş., topluma karşı sorumluluklarını yerine getiriyor.

Bu çalışmaya sadece şapka çıkarılır..
Ekinciler Demir Çelik Sanayi A.Ş., OHSAS 18001 İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile İSO 14001 Çevre Yönetmeni Sistemi belgelerini aldı.
Ekinciler yönetim kuruluna belgeleri düzenlenen törenle verildi. Ekinciler Demir çelik Sanayi A.Ş.’nin bahçesinde tören düzenlen törene, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Sarıseki Belediye Başkanı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Müfit Tennioğlu, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Seküçoğlu, İskenderun Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, Tedaş Müdürü Yusuf Coşkun, Ekinciler Holding Yönetim Kurulu üyeleri, Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Cengiz Gül ve yönetim kurulu üyeleri, SGS Sektör Müdürü Asım Yazıcıoğlu, işadamları ve fabrika çalışanları katıldı.
Belgelendirme töreninde konuşan Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi Genel Müdürü Çetin Kaya, çevreye ve insana büyük önem verdikleri için OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği ile İSO 14001 Çevre yönetimi sistemleri belgelerini alma noktasında çalışanlarıyla birlikte tüm gereklilikleri yerine getirdiklerini söyledi.
Genel Müdür Çetin Kaya, yola henüz yeni çıktıklarını ifade ederek “İnsana ve çevreye saygı noktasında fabrikamızda birçok iyileştirmelere gittik. Tozumayı engelleyici sistemler oluşturduk. İş ve çevre güvenliğini tehlikeye sokacak yerlerde iyileştirmelere gittik. Tüm fabrikada kişisel koruyucu malzemeleri standart hale getirdik. Yapılan filtre sistemi mevcut toz toplama sisteminin 4 katı olup 2 milyon m3/s kapasiteye çıkarıldı. Skal kesmede oluşan tozları engellemek için skal kesim bölgesi alanı 720m2 kapalı alan haline getirildi. Fabrikamızda oluşan her türlü atık için 735 m2 kapalı alan oluşturuldu. Fabrikada mevcut 6 bin adet ağaç sayısı 9 bin 700 adede çıkarıldı” dedi.
OHSAS ve Çevre yönetim sistemleri belgelendirme çalışmalarına 16 Ekim 2007 tarihinde başladıklarını da kaydeden Kaya; “Belgelendirme çalışmaları eğitim sürecinde 2.5 yılda 916 kişi toplamda 228.5 saat eğitim aldı. Fabrikada ilk yardım eğitim merkezi kurularak toplamda 120 çalışanımıza Sağlık bakanlığı onaylı ilk yardım eğitim sertifikası verildi. Yasalara uyum çalışmaları çerçevesinde de, radyasyon uygunluk belgesi, emisyon, çöken toz ve hava kalitesi, PM10, iç gürültü, imisyon, paratoner ölçümünün yapılması, deşarj izin belgesi, her türlü atık beyanı, atık analizleri, akustik gürültü ölçümleri, geçici depolama izin belgesi, kişisel maruziyet, topraklama ölçümleri ile yangın ve acil durum tatbikatlarını gerçekleştirdi. Bu çalışmalar sonucunda kaza adedi yüzde 53 oranında düştü” diye konuştu.

Bir İşçimin Tırnağı Milyon Dalara Bedeldir
Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Cengiz Gül de konuşmasında iş sağlığı ve çevre temizliğinin önemine vurgu yaptı. Çevreye önem verilmemesi durumda yakın zamanda temiz su ve hava yüzünden savaşlar çıkabileceğini kaydeden Gül; “Yaptığımız üretim ve satışlarla milyon dolarları kazanabiliriz. Ama çevreye önem vermediğimiz taktirde içecek bir bardak su, soluyacağımız bir temiz hava olmasa neye yarar. Bir ton daha fazla üretim için eğer bir işçi kolundan oluyorsa o kazanacağım parayı ne yapayım. Benim yanımda bir işçimin tırnağı milyon dalara bedeldir. Sürdürülebilir yaşam, sürdürülebilir üretim-den daha önemli” diyerek tüm üreticileri çevreye ve iş güvenliğine önem vermeye çağırdı.
Yaptıklarınızı Vatandaşlara Anlatın
Kaymakam Cengiz Horozoğlu ise, 2004 yılında batan Ulla’dan dolayı vatandaşların çevrenin ve denizlerin kirlendiğine kanaat getirdiğine vurgu yaparak “Ulla battıktan sonra yaptığımız onca su analizlerinin sonuçlarını açıklamamıza rağmen vatandaşımızın beyninde denizin kirlendiği inancını söküp atamadık. Aynı şekilde sizlerin yaptığı bu işler çevrenin ve iş sağlığının korunması anlamında büyük işlerdir. Ama, Ulla’da olduğu gibi vatandaşlarımız bu çevrede solunacak temiz bir hava olmadığına kanaat getiriyor. Siz de yaptığımız bu faaliyetleri bir şekilde vatandaşa anlatacaksınız. Çok anlatacaksınız ki vatandaş size inansın” diye konuştu.
Ekinciler Demir Çelik Sanayi A.Ş’ye belgelerini vermeden önce kısa bir konuşma yapan SGS Sektör Müdürü Asım Yazıcıoğlu, diğer firmalara da çağrıda bulunarak, bu belgelerin çevreyi ve iş yeri sağlığını güvence altına almasının yanında ihracatta da önemli bir rol oynadığını söyledi. Yazıcıoğlu, bu belgelere sahip olmayanların dış pazarda büyük sıkıntı yaşayabileceğini sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından SGS Müdürü Yazıcoğlu, OHSAS 18001 İş sağlığı ve İş Güvenliği, İSO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi belgelerini Genel Müdür Kaya ve yönetim kurulu üyelerine verdi. Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Gül de, işçiler adına platforma çıkarak belgeyi aldı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet