Skip Navigation Links

ERASMUS : “Kırsal Kalkınmanın Güçlendirilmesi” Konusu Görüşüldü

Belen Kaymakamlığı ve İtalya Vicolocorto Derneği ile ortaklaşa yürütülen “Strengthening Rural Communities:

ERASMUS : “Kırsal Kalkınmanın Güçlendirilmesi” Konusu Görüşüldü

Eğitim   A+a-

A Youth Empowerment and Community” başlıklı ERASMUS+ Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği Projesi kapsamında Belen Kaymakamlığı’nı temsilen 2 öğretmen ve 1 akademisyen 27 Kasım-5 Aralık 2018 tarihleri arasında İtalya’nın Pesaro kentindeydi. Katılımcılar genç nesle istihdam olanakları sağlamak ve toplum kalkınmasında aktif rol almaları konusunda teşvik etmek için gençlik liderlerinin ve öğretmenlerin yeterliliklerini artırmayı hedefleyen proje eğitimini tamamlayarak Türkiye'ye döndüler.
Bu yöntem ve metotların yanı sıra, proje etkinliklerinin önemli bir parçası olan kültür geceleri kapsamında; farklı kültürlerden gelen bireylerin kültürlerarası iletişim sürecinde birbirlerini tanımaları amacıyla diğer ülke katılımcılarına Türkiye ve Hatay’ın tanıtımı en iyi şekilde yapıldı.
Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz SEVİM; 8 farklı ülkeden (Avusturya, Bulgaristan, Fransa, Letonya, Portekiz, İspanya, İtalya ve Türkiye) 24 katılımcı ile gerçekleşen proje çalışmalarında, gençlerin toplumda aktif rol almaları konusunda motive etmeye yönelik çeşitli yöntem ve metotlarının uygulandığı verimli bir proje olduğunu belirtti.
Belen Kaymakamı Hayrettin BASKIN; ERASMUS+ Projeleri kapsamında 2018 yıl sonu itibariyle şu ana kadar 70 Öğretmen ve 92 öğrenci toplamda 162 kişiye ücretsiz olarak yurt dışına çıkma fırsatı ve eğitim olanağı sunduklarını, ilerleyen dönemlerde de farklı ülke ve konularla öğretmen ve öğrencilere bu fırsatları sunmaya devam edeceklerini belirtti.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet