Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İlk Aşılamada Annelik Sevinci

İskenderun Gelisim Hastanesi Op. Dr. Ozan Turgut, bu yöntemin genç hastalarda daha iyi sonuçlandığını belirtti.

İlk Aşılamada Annelik Sevinci

Sağlık   A+a-

Normal yollardan bebek sahibi olamayan Esma Vural, İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek, İnfertilite (Kısırlık) Uzmanı Op. Dr. Ozan Turgut’un uyguladığı aşılama tedavisi yöntemiyle bebek sahibi oldu. Uzun süredir bebek özlemi yaşayan çifte, ilk aşılamada bebek sahibi olacaklarının müjdesini veren Op. Dr. Ozan Turgut, bu yöntemin genç hastalarda daha iyi sonuçlandığını belirtti.
İki yıldan bu yana çocuk sahibi olamadığını ifade eden Esma Vural, “Uzun süredir çocuğum olmuyordu. Bu sebeple doktorum Ozan Turgut’a muayene olmaya geldim. Yapılan tahlillerin ardından, aşılamayı gerçekleştirdi. Aşılamadan 16 gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Şuan oğlum bir buçuk yaşında. Annelik harika bir duygu. Oğlumu kucağıma aldığım için mutluyum. Bana bu mutluluğu yaşatan doktorum Ozan Turgut’a teşekkür ediyorum” dedi.
“Aşılama tedavisi, ağrısız bir yöntemdir”
Aşılama yönteminin, uzun süre gebe kalamayanlara uygulanan etkili bir yöntem olduğunu vurgulayan Op. Dr. Ozan Turgut, “Aşılamayı, uzun süre gebe kalamayan, yumurtlama problemi olan kadınlarda, çeşitli erkek kısırlığında (sperm sayı ve hareket azlığında) ve açıklanamayan infertilite durumlarında uygulamaktayız. Aşılama yöntemi, anestezi gerektirmeyen ağrısız bir yöntemdir. Aşılama tedavisi her bir aşılama için yüzde 15-20 gebelik başarısını arttırmaktadır ve ikinci aşılamada da bu oran yüzde 30-40 gibi yüksek değerlere çıkmaktadır. Erkek kısırlığında (sperm sayı ve hareket kısıtlılığı olanlarda ) swim- up ve gerektiğinde, dansite gradient gibi sperm hazırlama yöntemlerini kullanarak, yüz güldürücü sonuçlar alabilmekteyiz. Aşılama tedavisi, 40 yaş altı kadınlarda daha etkili bir tedavi olduğundan, vakit kaybetmeden tedaviye başlanması gerekmektedir” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar