Skip Navigation Links

Kültürel Şölen Yaşattılar

Farklı Ülkelerden Gençler Erasmus+ Projesi Kapsamında Romanya’da Bir Araya Gelerek Kültürel Şölen Yaşattılar

Kültürel Şölen Yaşattılar

Belen   A+a-

 Erasmus+ Gençlik Projeleri kapsamında; 26 Kasım- 3 Aralık 2018 tarihleri arasında Romanya’nın Mecidiye şehrinde gerçekleşen, Belen Kaymakamlığı´nın ortak olduğu “Me, You and Culture” isimli kültür konulu gençlik projesine 1 İngilizce Öğretmeni ve farklı bölümlerden 5 üniversite öğrencisinin oluşturduğu 6 kişilik proje ekibi ile katılım sağlandı.
 
Romanya Aid Community Derneği’nin ev sahipliğinde 5 farklı ülkeden (Türkiye, Romanya, İtalya, İspanya ve Moldova) 30 gencin katılımında düzenlenen proje çalışmalarında, ülkemizi temsil eden ekip, projenin amacına ulaşması için yaptıkları sunum ve etkinliklerle eğitim süresince aktif katılım gösterdiler. 
Sekiz gün süren yoğun proje programı boyunca, ülkelerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, saygı, hoşgörü ve anlayış bilincini oluşturmak ve geliştirmek adına katılımcıların hem bireysel, hem de çevresel farkındalıklarını artıracak, özellikle drama metotlarının kullanıldığı etkinlikler ve çalıştaylar düzenlendi. Bu etkinliklerin dışında, farklı kültürlerden bireylerin birbirlerini tanımaları ve kültürler arası farkındalıklarını artırmaları amacıyla katılımcı ülkelerin kendi geleneklerini tanıttığı kültür geceleri düzenlendi.
Ayrıca projedeki 5 ülkeden tüm katılımcılarla Mecidiye’de Türk Okulu olan “Kemal Atatürk Ulusal Koleji” ziyaret edilerek orada yaşayan Türklerle, kültürlerini nasıl yaşattıkları konusunda sohbet edildi. Türk kültürünün farklı ülkelerde de yaşadığını görmek proje ekibi için gurur kaynağı oldu.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet