Skip Navigation Links

Günün Şartlarına Göre Sözleşmeler Yapıyoruz

Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan ve yönetim kurulu üyeleri, İGC'ye nezaket ziyareti yaptılar.

Günün Şartlarına Göre Sözleşmeler YapıyoruzWeb
TV

Gündem   A+a-

 Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyareti yaptılar.
Kendisinin Türk İş temsilcisi de olduğunu belirten Çakır Varan, diğer sendikalarla birlikte 3 bin 500’e yakın işçiye hizmet verdiklerini, Gaziantep, Adana ve Mersin’in de kendilerine bağlı olduğunu ifade etti. Varan şöyle konuştu:
‘’Günün şartlarına göre sözleşmeler yapıyoruz. Saat ücretine göre değerlendirme yapıyor ve kıdem zammı alıyoruz. Yüzde 26-33 arası zam aldık. Asgari ücret konusunda Türk İş Genel Başkanımız 2 bin 200 TL olarak teklif getirdi. Bunu günün şartlarına uygun bir rakam diye düşündüler. İşçinin mağduriyetine az da olsa çözüm olur. Teklif edilen asgari ücret az olabilir ama önemli olan uygulanabilir olmasıdır. Çünkü sonuçta işveren bunun altında kalmamalıdır. İşverene yükünü iyi hesaplamak gerekir. Bu ücret belirlemesi yaklaşık 20 milyon işçiyi kapsayacak. İnşallah 2 bin liranın altında olmaz. Önemli olan hiçbir tarafı yıpratmamak. Enflasyona göre değerlendirme olayı hemen acilen uygulanmalıdır. ‘’
Varan, İGC tarafından başlatılan ‘İskenderun için güçbirliği platforu’na destek olacaklarını da belirterek. ‘’elbette İskenderun da yaşayan, ekmek yiyen, suyunu içen herkes gibi bizler de kentimizin çıkarları içim elimizden geleni yapacağız’’ dedi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Çakır  Varan ile arkadaşlarına teşekkür etti.
 Çakır Varan, İGC Başkanı Veysel Cıncık’a ziyaret anısına sendikaya ait bir plaket armağan etti.
 
 
 
 
Günün Şartlarına Göre Sözleşmeler Yapıyoruz videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet