Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Madde Bağımlılığı İle Etkin Mücadele Projesi Kabul Edildi

Samandağ İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün madde bağımlılığı ile etkin mücadele projesi kabul edildi.

Madde Bağımlılığı İle Etkin Mücadele Projesi Kabul Edildi

Sağlık   A+a-

Samandağ İlçe Sağlık Müdürlüğü ile DOĞAKA arasında Teknik Destek protokolü dün Samandağ Kaymakamlığında imzalandı. İmza törenine Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şafak Miçooğulları ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.
Kabul edilen proje ile birlikte;
Madde bağımlısı kişi ve ailelerine yönelik tedavi ve psikososyal destek çalışmalarında yer alan meslek çalışanlarının (psikiyatrist, psikolog, sosyal çalışmacı) alanında uzman bir eğitim ekibi tarafından eğitilerek madde bağımlılığıyla mücadelede başarı oranının arttırılması hedeflenmiştir.
Madde Bağımlılığı ile Etkin Mücadele Projesi ile Madde Bağımlısı kişilere yönelik yürütülen tedavi programlarının daha etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını sağlayarak tedavi sonrası maddeyi terk etme oranının arttırılmasını sağlamak.
Madde Bağımlısı kişi ve ailelerin psikolojik, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının belirlenerek ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından destek sağlanması, Koruyucu önleyici faaliyetler kapsamında toplumda madde bağımlılığı riski taşıyan kişi ve ailelerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılarak madde bağımlılığının azaltılmasının hedeflenmektedir.
Projenin Teknik Destek Kapsamı;
Samandağ'da İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından madde kullanımı ve ticari ile ilgili sabıka kaydı olan 44 aile ile görüşülerek ailelerinin psikolojik sosyal ve ekonomik ihtiyaçları tespit edilmiş olup;. Kaymakamlığın koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada ilçede madde bağımlılığının önüne geçebilmek amacıyla yapılması gerekenler rapor haline getirilerek düzenlenmiştir. Madde bağımlısı kişi ve ailelerine yönelik tedavi programlarında rol alan ve eğitim, seminer vb. yöntemlerle toplumu bilinçlendirme çalışmalarında bulunan meslek elemanlarının madde bağımlılığı konusunda uygulama ve eğitici eğitimi almasının yapılan çalışmaların niteliğini ve verimliliğini artırılacağının hedeflenmektedir.
Madde bağımlısı kişi ve ailelerine yönelik tedavi ve psikolojik- sosyal destek çalışmalarında yer alan meslek çalışanlarının (psikiyatris, psikolog, sosyal çalışmacı) eğitilerek madde bağımlılığıyla mücadelede başarı oranının artırılması hedeflenmiştir.
Proje sonucunda; madde bağımlısı kişilere yönelik yürütülen tedavi programlarının daha etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasının sağlanması, madde bağımlısı kişi ve ailelerinin psikolojik, sosyal ekonomik ihtiyaçlarının belirlenerek ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından destek sağlanması, Koruyucu, Önleyici faaliyetler kapsamında toplumda madde bağımlılığı riski taşıyan kişi ve ailelerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılarak madde bağımlılığının azaltılmasını sağlamaktır.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar