Skip Navigation Links

Dörtyol’da İlk Kurşunun 100. Yıl Gururu Ata’nın Huzurunda…

Yaşar Toksoy Tarihi Yeniden Yazdırdı!

Dörtyol’da İlk Kurşunun 100. Yıl Gururu Ata’nın Huzurunda… Web
TV

Gündem   A+a-

 Milli Mücadelede “İLK KURŞUN”un atılışının 100. Yıl dönümü kapsamında Dörtyol Belediyesi tarafından Ankara’da bir dizi program düzenlendi.
Milli mücadelede ilk kurşunun İzmir’de atıldığı iddialarını yıllardır verdiği mücadeleyle çürüterek, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Kara Mehmet Çavuş tarafından atıldığını belgeleyen Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, bu başarısını Ankara’ya taşıdı.
Tarih kitaplarında da yanlışın düzeltilmesi için çalışmalarını sürdüren Toksoy, milli mücadelede ilk kurşunun Dörtyol’da atıldığını bir çok tarih kitabına da yazdırmayı başardı.
Tüm tarih kitaplarında olduğu gibi okullarda da Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşleyen düşmana ilk kurşunun İzmir’de atıldığı bilgisi yer alıyor ve bütün tarihçiler de bu bilgiyi doğru kabul ediyordu.
Devlet arşivlerinden ve Genel Kurmay Başkanlığı’ndan yapılan derin araştırmalar sonucu Milli Mücadelenin başlaması ve kazanılmasında Hatay’ın Dörtyol ilçesinin adı şerefli milli mücadelenin başladığı 19 Aralık 1918 tarihine işlendi.
Israrlı çalışmalarının ve Dörtyol halkı adına elde ettiği zaferin haklı gururunu yaşayan Dörtyol’un MHP’li Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Milli Mücadelede “İLK KURŞUN”un atılışının 100. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna hemşehrileriyle birlikte çıktı.
 
Karlı ve soğuk bir Ankara gününde Dörtyol Belediyesi MHP ve AK Parti’li Meclis Üyeleri, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım ve yönetim kurulu, Muharip Gaziler Derneği, bir çok sivil toplum kuruluşu, muhtarlar ve basın mensuplarıyla birlikte Anıt Kabir’e giden Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, çelenk sunma töreninin ardından Şeref Defteri’ne Dörtyol halkının milli mücadeledeki şerefli duruşunu ve tarihsel gerçeğin yeniden kitaplara giriş hikayesini yazarak şükranlarını sundu.
 
Hatay, HDP ile İttifak Yapan CHP’ye Bırakılmayacak Kadar Önemlidir!
Anıtkabir programına yoğun programı nedeniyle katılamayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy öncülüğünde Dörtyol heyetini genel merkezde kabul etti.
Dörtyol heyetini kabulünde Milli Mücadelede “İLK KURŞUN”un atılışının 100. Yıl dönümünü de kutlayan Devlet Bahçeli, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin milli mücadele sonrası Hatay’ın anavatana katıldığı 1939 ruhu kadar önemli olduğunu belirterek, kurşunların aynı düşünce ve hassasiyetle sandığa da yansıtılmasını istedi.
Cumhur ittifakının Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası açısından önemine vurgu yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Hatay bizim için, Anavatana katılış tarihi olan 1939 ruhu kadar önem taşımaktadır. Hatay, HDP ile ittifak yapan CHP'ye bırakılmayacak kadar bizim için önemlidir.” Dedi.
 
TRT’de Dörtyol ve İlk Kurşun’un 100. Yıl Dönümü…
Ellerde Bayraklar ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’!
MHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Devlet Bahçeli ziyaretinin ardından TRT Arı Stüdyoları’na geçen Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Dörtyol heyeti, burada düzenlenen kokteylde MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve Milletvekili Adayı İbrahim Gül, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen, siyaset ve bürokrasiden önemli isimlerle bir araya geldi.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve beraberindeki heyet, TRT’de Akşam Sefası programına katıldı.
Akşam Sefası programı Bir Başkadır Benim Memleketim şarkısıyla başladı ve stüdyoyu dolduran herkes ellerinde Türk Bayraklarıyla şarkıya eşlik etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dörtyol’da İlk Kurşunun 100. Yıl Gururu Ata’nın Huzurunda…  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet