Skip Navigation Links

Adayı Halk Belirlesin !

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş 7 Aralık Cuma günü HRT Akdeniz ekranlarında yayınlanan,

Adayı Halk Belirlesin !

Gündem   A+a-

sunuculuğunu Can Çapar'ın üstlendiği 'Gündeme Dair' adlı programın canlı yayın konuğu oldu.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nden(CHP) yeniden büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilen Başkan Savaş, Hatay'ın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi'nden Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde çok sayıda belediye başkan aday adayı olduğunun altını çizen Başkan Savaş, " Bu olayın kangren olmadan en adaletli ve demokratik bir şekilde çözülmesini istiyorum. En demokratik yöntem halka gitmektir, biz de halka gidilmesini istiyoruz" dedi.
“Hiç Kimse Mutlak Favori Değildir Herkesin Kazanma Potansiyeli Vardır”
Partinin diğer adaylarının açıklanması ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Savaş" Payas ve Reyhanlı ile ilgili il ve ilçe yönetimimizin ve benim olgunlaşan bir fikrimiz vardı. Bunu genel başkanımız ve yetkili kurullarımız kabul etti ve açıklandı. Arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bazı kalıpları ve önyargıları yıkmak kolay değildir; o yüzden çok çalışmaları lazım. Oradaki kardeşlerimize kendilerini tanıtıp projelerin anlatsınlar. En önemli empati insanları kucaklamak ve onlarla birlikte yürümektir. Bunu ne kadar içten yaparlarsa o kadar şanlarının artacağına inanıyorum. Hiç kimse başlarken mutlak favori değildir, herkesin kazanma potansiyeli vardır. Adım attıkça, koştukça, insanları kucakladıkça, gülümseyerek güzel projelerinizi anlattıkça, insanlara güven ve inanç verdikçe menzile yaklaşma mesafesini kısaltarak ipi göğüsleyeceklerine inanıyorum" açıklamalarında bulundu.
CHP'nin ilçe belediye başkanlığına aday belirleme sürecinde rol oynayıp oynamadı hakkında yöneltilen soruya açık yüreklilikle cevap veren Başkan Savaş, "Hikmet Hatunoğlu bize de sürpriz oldu. Sayın genel başkanımız bizim fikrimizi almadan atamış. Bu durumda bizim neden fikrimizi almadınız diye sorma hakkımız yok. Uygun görülmüş atanmış, bize de saygı duymak düşer. Benim haberim yoktu. Aynı takımın elemanıyız, fikirlerimiz, yürüyüş ve tarzımız benzerse destekleriz. Arkadaşımıza seçimde başarılar diliyoruz" dedi.
“Herkes Birikimi ve Ayak İzleri İle Mücadele Edecek”
AK Parti Eski İl Başkanı İbrahim Güler'in Hatay büyükşehir belediye başkanı adayı olması hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, "Herkes birikimi ve ayak izleri ile mücadele edecek. Genç bir arkadaşımız, başarılar diliyorum. Rakibim ile ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim. Biz kendi geçmişimiz ve gelecekte yapmamız gerekenleri anlatacağız. Kim daha güzel iş yapacaksa, kim Hatay halkını kucaklayacaksa, kim Hatay halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hayırlı olacaksa o kazansın" ifadelerine yer verdi.
Kalite, Mantalite ve Ayak İzi Başarıya Götürür
Çapar'ın hem AK Parti'nin hem de sizin belediye başkanı adaylığınız ile ilgili vatandaşlardan nasıl geri dönüşler alıyorsunuz? Sorusunu yanıtlayan Başkan Savaş, "Ben iyi çalışır isem kendimi güçlü hissedeceğim ve ipi göğüsleyeceğim. Bu da kalan 4 aylık süre içerisindeki performansımıza bağlı. Çok fazla iş yaptım, Hatay'ı karış karış gezdim. Vatandaşlarla birebir temas halindeyim. Kendimi avantajlı hissediyorum. 3 şey çok önemli, kalite, anlayış ve ayak izi. Hangi aday bu üçünü iyi yapar ve insanları umutlandırırsa o arkadaşımızın ipi göğüsleme şansı vardır. Bu durum ilçeler için de geçerli. Herkes geçmişi ile geleceğe yelken açar. Hatay halkı takdir edecektir. Medyayı ve siyaseti yakından takip eden Hatay halkımız ikimiz ile ilgili yeterince fikre sahiptir" dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet