Skip Navigation Links

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Arsuz’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

3 Aralık Dünya engelliler günü münasebetiyle Engelsiz Arsuz Derneği öncülüğünde özel okulların da destek verdiği bir kutlama programı düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Arsuz’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Arsuz   A+a-

Arsuz Belediye Nikah Salonunda düzenlenen programa Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkan Vekili Sami Keskin, Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Engelsiz Arsuz Derneği Başkanı Serhat Gökpınar engelli aileleri ve misafirler katıldı.
 
Programda konuşma yapan Kaymakam Musa Sarı Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı rakamlara göre 7 milyarın üzerindeki dünya nüfusunun 1 milyardan fazlasının engelli kardeşlerimizden oluştuğunu, bunun da 100 milyonun üzerindeki kısmının çocuk engellilerden oluştuğunu, dolayısıyla hepimize düşen çok görevin olduğunu ifade etti.
Özel eğitim devlet okullarının yanı sıra özel okulların da bulunduğu Arsuz’da okula gidemeyen ya da gitmeyen engelli kardeşlerimiz için mahallelerinde kaynaştırma sınıfları açıldığını ya da hiç gidemeyenler için de evde eğitim hizmeti verildiğini ifade ederek engelli kardeşlerimizin hizmetine en iyisini hak ettiğine bunun yanı sıra zeki engellerin de kaldırılması adına çalışmaların hemen hemen tamamlandığını ifade etti.
Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Sarı, daha sonra Arsuz Gökmeydan mahallesinde bulunan engelli ailesine misafir oldu.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet