Skip Navigation Links

Biyoloji Deneyi Üniversite Sınav Sorusu Oldu

İKEM Koleji Okulunda geçen yıl “Bilim Şenliği”nde uygulanan Biyoloji deneyi, üniversite sınavında soru olarak karşımıza çıktı.

Biyoloji Deneyi Üniversite Sınav Sorusu Oldu

Eğitim   A+a-

Geçen yıl düzenlenen “5. Geleneksel Bilim Şenliği”nde Biyoloji öğretmeni Serpil Akçalı’nın kalıtımda mutasyonun canlılar üstündeki etkisini göstermek amacıyla öğrenci Enes Fer’le çalıştığı meyve sinekleri (mutant drosophila) üzerinde öğrencilerle uyguladığı ve büyük ilgi gören deney sadece birkaç ay sonraki üniversite sınavında soru olarak karşımıza çıktı.
Biyoloji öğretmeni Serpil Akçalı, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yıllardır planladığı ve bu sene STEM adıyla proje okulları oluşturduğu, teori ile pratiğin bir arada olması gerektiğini savunan eğitim anlayışını İKEM Koleji olarak bizler yıllardır laboratuvarlarımızda hayata geçirmekteyiz.” diyerek eğitimde uygulamanın önemine vurgu yaptı.
“Bu deneyin sınavda neredeyse birebir ortaya çıkması bizleri şaşırtmadı. Çünkü okulumuzda her yıl yüzlerce deney yapmaktayız. Geçen yılki üniversite sınavında yaşamın içinden daha fazla soru geleceğini biliyorduk. Bundan sonraki sınavlarda bu yönelim artacaktır. Bu nedenle deneyler, artık sadece dersi eğlenceli hale getiren bir araç olmaktan çıkacak ve sınavların da ayrılmaz bir parçası olacaktır.”
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet