Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MHP Tabanından AK Parti’ye Rest!

İskenderun’u Verin, Büyükşehiri Alın!!!

MHP Tabanından AK Parti’ye Rest!

Gündem   A+a-

 AK Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler oldu.
Önce ‘Yok ve olmayacak!’ denilen Cumhur İttifakında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli arasında yapılan son görüşme sonrası ‘Devam!’ kararı çıktı.
İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmama kararı alan Devlet Bahçeli’nin bu tutumu, diğer büyükşehirlerde İlçe belediyelikleri ile büyükşehir belediye başkanlıklarının alınması için de bir ittifakı gündeme getirdi.
Şimdi soru şu; Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen İbrahim Güler’in kazanması için MHP oylarına ihtiyacı var. MHP, Hatay’da kilit parti! MHP’ye nasıl bir formül bulunarak tabanı ikna edilecek?
MHP tabanı İskenderun’da AK Parti ile çatı aday olarak milletvekilliğini son dakikada kaybeden İbrahim Gül olmasını istiyor ve karşılığında da AK Parti’ye Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni kazandıracağını sosyal medya hesaplarından duyuruyor.
İbrahim Gül’ün çatı aday olmaması halinde ise AK Parti’ye kaybettirmek için çalışacaklarını belirten MHP tabanının bu baskısı nasıl sonuçlanacağı merak konusu.
AK Parti’nin Hatay’daki tavrı, MHP tabanını ikna etmede ortaya koyacağı formül, seçimin kazanılmasında etkili olacak.
Bilindiği üzere CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, MHP tabanıyla yaptığı özelde ittifakla seçimi kazanmış, uzun süre Adalet Bakanlığı yapmış Sadullah Ergin’e karşı seçimi kazanmıştı.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş