Skip Navigation Links

Mikro Kredi Finans Programı 10. Yıl Etkinliği İTSO’da Gerçekleştirildi.

Türkiye Mikro Kredi Finans Programı İskenderun Şubesinin 10. Yıl etkinliği İTSO’da gerçekleştirildi.

Mikro Kredi Finans Programı 10. Yıl Etkinliği İTSO’da Gerçekleştirildi.

Gündem   A+a-

İskenderunlu başarılı iş insanlarından merhum Ramazan Öz’ün sağladığı finansmanlarla kurulan Türkiye Mikro Finans programı İskenderun Şubesinin 10. Yıl etkinliği İTSO’da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
İç İşleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu’nun da katıldığı etkinlikte kadın girişimciler başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştılar.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz;
“Mikro kredi, herhangi bir gelire sahip olmayan kadınların, yeni iş kurarak gelir sağlayıcı faaliyetler yürütmesine imkân sağlayan, kefalet ve teminat olmaksızın verilen sermaye olarak tanımlanmaktadır. Küçük çaplı olarak verilen, geri ödemeli olan bu kredinin, ev hanımlarının ticari hayata kazandırılması noktasında, çok önemli olduğuna inanıyoruz. Verilen bu finansal destekle; dar gelirli kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlaması ve iş hayatına dâhil olarak gelir elde etmesinin sosyal ve ekonomik hayatımıza önemli katkılar sağladığını düşünüyoruz. Bu vesileyle, her toplantımıza katılma nezaketini gösteren İçişleri Eski Bakanımız Abdulkadir Aksu’ya, kadınlarımıza mikro kredi verilmesi noktasında her daim yardım elini uzatan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül’e, kıymetli büyüğümüz Merhum Ramazan Öz’e ve Öz ailesine, destek veren tüm iş insanlarımıza ve kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül yaptığı konuşmasında; “ Yoksul girişimci kadınları verilen mikro kredilerle bayanlarımız çok büyük işler yapmaktadır. Başlangıçta 1000 Lira gibi çok küçük bir meblağlarla oturup iş yapmaya başlayan bu fedakar girişimcilerimiz bu kazançlarla aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bu gayretiniz Türkiye için bir öncü faaliyettir. Türkiye’de Bu kadınlarımız kendi işlerini kurmak suretiyle istihdama da katkı sağlamaktadırlar” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Öz ailesi adına kürsüye gelen Bilal Öz de, İskenderun’daki Mikro kredi faaliyetleri ile ilgili bilgiler vererek, “Ramazan Öz Mikro Finans şubesi Türkiye Mikro Kredi Finans şubesinin 4.sü olarak 18 Ocak 2009 tarihinde Bedrettin Öz ve Tevfik Öz kardeşlerin babaları Ramazan Öz adına İskenderun’da açıldı. Öz ailesi olarak sağlanan finansmanla yıllık yaklaşık 3 bin kişiye mikro kredi veremeye devam etmekteyiz. Ramazan Öz Mikro Kredi Şubesinden kredi kullanan kişilerin başta ticaret, üretim, tarım ve hayvancılık işleri ile uğraştıkları görülmektedir. Bu uygulamada amaç, insanlara balık vermek değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Kredi kullanan ve kendi işlerinin patronu olan bayan girişimcilerimize bundan sonraki işlerinde de başarılar ve bol kazançlar diliyorum” dedi.
İç İşleri eski Bakanı Abdulkadir Aksu’nun da katıldığı etkinlikte kadın girişimciler başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştılar.
İskenderun Kaymakamı, İskender Yönden ise, “ Kaymakamlar artık her an halkın içinde bulunarak, istihdamın açılması, halkın ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yapmaktadır. İstihdam anlamında bayan girişimcilerimizin küçük meblağlarla başlayıp, ekonomik olarak daha da güçlü bir duruma gelmeniz sermayenizin yükselmesi bizleri de mutlu etmektedir. İskenderun’da göreve yeni başladım ama bundan sonra bizlerde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü bu hanımefendiler ellerinden gelenin daha fazlasını yapmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu da alkışlarla kürsüye gelerek yaptığı konuşmasında, “Böylesine hayırlı bir işte emeği geçenlerden Allah razı olsun. Büyük bir özveriyle çalışarak bu işe gönül verdik. 15 yılda Türkiye genelinde 63 ilde 93 şubede bu güne kadar 180 binden fazla dar gelirli vatandaşlarımıza yaklaşık 800 milyon lira mikro kredi kullandırılmıştır. 180 bin den fazla hanım kardeşlerimize kredi kullandırılmıştır. İskenderun’da Öz Mikro Kredi Şubesinden de yaklaşık 3 bin dar gelirliye 4 milyon lire mikro kredi verilmiştir. Bunun en güzel yanı ise bu kadar çok kredi veriliyor bunun geri dönüşü var. Batan yok, kaybolan kredi yok verirken de kefalet yok. Faiz de yok, beyanınıza itimat edilerek sizlere güvenerek veriliyor. Kendi işinizi kendiniz görüyorsunuz ve emeğinizi, kendi alın terinizi ve kendi göz nurunuzu katarak çalışmanızın karşılığını alıyorsunuz. Ben bu vesile ile emeği geçenlere ve İskenderun’da Öz ailesine de teşekkür ediyorum. Bölgemizin hayırsever iş insanı merhum Ramazan Öz’e de Allah rahmet eylesin. Böylesi hayırlı işte emeği geçen herkse ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, ve eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu Öz ailesi adına Bedrettin Öz’e yapmış olduğu hayırlı hizmetlerden dolayı plaket takdim etti. Etkinliğin sonunda ise yeni iş kurmak isteyen 10 bayan girişimciye 30 bin TL. kredi çeki takdim edildi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet