Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Maydanoz Çiftçiyi Mutlu Etmedi

Arsuzlunun önemli geçim kaynaklarından olan maydanozun üreticilerini Arsuz Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları ziyaret etti.

Maydanoz Çiftçiyi Mutlu Etmedi

Yerel   A+a-

Ziyarette çiftçilerin, komisyoncuların sıkıntılarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz gençlik kolları başkanı Süleyman Devrim şunları söyledi; ”Verimli toprakları ve uygun iklim yapısıyla birçok meyvenin ve sebzenin yetiştirildiği ilçemizde önemli geçim kaynaklarından bir tanesi olan maydanoz ne yazık ki üreticisini maddi anlamda mutlu etmiyor.
İktidarın dışa bağımlı politikaları sebebi ile tohumdan gübreye, mazottan zirai ilaca kadar olan girdi kalemlerinin önemli kısmının ithal edildiği ürün maliyetinin yüksek kârının az olduğu mevcut konjonktür de siz üreticilerimizin mağduriyeti kaçınılmaz oluyor. Yine bu kalemlerin yanı sıra maydanozların konulduğu plastik kasa ve bağ lastiklerinin de fiyatlarının yüksek olması sebebi ile üreticiyi mağdur ettiğini yerinde gördük.
Akp hükümetinin günlük ya da kısa süreli müdahaleleri çiftçiye kalıcı çözüm yaratmıyor. Orta ve uzun vadeli tarım politikalarına ve reformlara ihtiyaç var. Üstü açık fabrika olarak da nitelenen tarım sektörü içim üretimden ihracata kadar farklı süreçlerdeki olası risklere karşı acil çözümler aranmalıdır diyerek beraberindeki gençlik kolları yöneticileri ile hayırlı işler dilediler.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar