Skip Navigation Links

Aynı nakarat!!!

İskenderun'un elektrik şebekesi hakkında teknik bilgiler veren TEDAŞ Müdürü Yusuf Coşkun, kente tek bir merkezden enerji girişi olduğunu ve bu nedenle

Yaşam   A+a-

Son haftalarda vatandaşı canından bezdiren elektrik kesintileri nedeniyle düzenlenen toplantıda açıklama yapılma gereği hissedildi ama yine bir sonuç yok kesintilere devam.
Elektrik kesintileri ile ilgili, Deniz Ticaret Odası Salonunda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, TEDAŞ Müdürü Yusuf Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, DTO BaşkanıBülent Kavsak ile bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

İskenderun’un elektrik şebekesi hakkında teknik bilgiler veren TEDAŞ Müdürü Yusuf Coşkun, kente tek bir merkezden enerji girişi olduğunu ve bu nedenle sorunların yaşandığını kaydetti.
İskenderun’a Şekere bölgesinden 2’ci bir noktadan enerji girişinin de öngörüldüğünü kaydeden TEDAŞ Müdürü Coşkun; “İskenderun’a 2. bir noktadan enerji girişi öngörüldü. 2008’de proje hazırlandı ve 2009’da başlandı. Ancak Eylül ayında, ihaleye giren bir firmanın, ihalede hata olduğu gerekçesiyle mahkemeye vermesiyle çalışmalar durduruldu. Bu sıkıntıyı kış aylarında yaşayacağımızı biliyorduk ve bir an önce bitirmek istiyorduk ancak mahkemeye intikal edince çalışmalar durdu” dedi.
İskenderun’un en büyük sorunlarından birinin elektrik şebekesi olduğunu ifade eden Milletvekili Orhan Karasayar da, kentin elektrik şebekesinin pek çok geri kalmış şehirden bile kötü durumda olduğunu kaydetti. Karasayar, “Halkımızın kesintileri bir daha yaşamaması için, bakanımızla, genel müdürümüzle görüşmelerimiz oldu. Buraya gelip çalışmalar yapıldı. İskenderun hemşerilerimin elektriği kesilmemeli dedim. İskenderun’un elektrik şebekesi Hakkâri’den de kötü. Bakanımızla görüşüp ödenek ayrılmasını sağladık. Proje ve ihale yapıldı, çalışmalara başlandı. 22 trilyon ödenek ayrıldı ancak bakanımızdan ödeneğin devamı konusunda söz de aldık. Ancak işin yargıya taşınması elimizi kolumuzu bağladı. Şimdi mahkemenin kararının açıklanması bekleniyor. Mahkemenin kararı doğrultusunda, ya aynı firma ya da davayı açan firma işe devam edecek. Elektrik şebekesinin yeraltına alınmasıyla 40–50 yıl sorun yaşanmayacak. Mahkeme karar verip işe başlandığı takdirde 12–13 ay içerisinde çalışmalar tamamlanacak” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet