Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İGC Üyesi Gazeteciler KKTC’ne 3 Günlük Bir Gezi Düzenlediler

31 Mart seçimlerine doğru başlayacak yoğun haber trafiği öncesinde İGC üyesi basın mensupları, KKTC’de moral depoladılar.

İGC Üyesi Gazeteciler KKTC’ne 3 Günlük Bir Gezi Düzenlediler

Yerel   A+a-

Yoğun geçen bir yılın sonlarına yaklaşırken, Veysel Cıncık Başkanlığında KKTC’ye giden kalabalık İGC gurubu, bulundukları sürede kent gezisinin yanı sıra Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne de konuk oldular.
Üniversite Rektörü Prof.Dr.Halil Nadiri, konuk ettiği İskenderunlu Gazetecilere okul hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Güneş enerjisinden yoğun şekilde fayda sağlayan Üniversitenin 1997 yılında eğitim hayatına başladığını belirten Rektör Nadiri ,özetle şunları söyledi:
‘’Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, fiziksel ve teknik altyapısıyla küresel üniversite kavramını oluşturan üç temel özelliği; öğretim, araştırma ve kültür sentezini gerçekleştiren örnek bir yüksek okuldur. Üniversitemiz, bulunduğu coğrafyanın önemini bilen, sorunların farkında olan, ülkesinin gelişiminde lokomotif olma görevini üst düzeyde gerçekleştirmeyi hedefleyen öncü bir kurumdur. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, 109 farklı ülkeden 19 bini aşkın öğrencisi ile çok kültürlü ortamda öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim sunmaktadır. Akademik ve bilimsel gelişim çalışmalarını her zaman ön planda tutan, bu yöndeki girişimlerini toplumun ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillendiren üniversitemizde 10 fakülte ve 7 yüksekokul ile öğrencilerimize farklı alanlarda uzmanlaşma imkanı sunan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında seçkin uluslararası nitelikteki akademik kadromuz ile eğitim verilmektedir. Öğrencilerimize verebileceğimiz en çağdaş, en kaliteli eğitimi sunmak üniversitemizin varlığının sebebidir. Üniversitemize gelen her öğrenci, en iyi eğitimi almış, mutlu ve donanımlı birer birey olarak mezun olmaktadır. Uluslarası düzeyde rekabete hazır ve her biri alanında öne çıkmış profesyonel kurumlarda iş yaşamına adım atan üstün nitelikli mezunlarımız, bunun bir göstergesi olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin başarılarını taçlandırmaktadır.’’
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Halil Nadiri,sözlerini ‘’Geleceğin dünyasını öngören, ‘21. Yüzyılın en önemli üniversitelerinden biri olma’ yolunda ilerleyen , heyecanlı, dinamik, enerjik ve aynı zamanda her adımını sağduyulu atan üniversitemiz; öğretim elemanları, öğrencileri, idari personeli ile hep birlikte el ele üretmekte; sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda yeni açılımlar sunma çalışmalarına devam etmektedir. Akademik anlamda en fazla uluslararası yayın yapan, sosyal sorumluluk projelerinin merkezi, toplum için öneri geliştiren bir merkez, belli konularda uzmanlaşmış, inovasyon yapmış ve bunu toplum ve dünya çapında uygulatacak bir üniversite yaratmak amaçlanmaktadır. UKÜ, mezun öğrencilerini vizyon sahibi yapan, yenilikçi ve yaratıcı fikirlerle donatan, liderlik vasıfları yerleşmiş insanlar olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.’’diye tamamladı.
Tanıtım konuşmasının ardından Üniversite İskenderunlu basın mensuplarına gezdirilerek öğretim görevlileri tarafından bilgi verildi.
İskenderunlu Gazetecilerin bir başka gezisi yoğun duyguların yaşandığı Karaoğlanoğlu Şehitliği ile 1974 Kıbrıs çıkarmasının yapıldığı Girne Sahili oldu.
Yan tarafındaki arazide Kıbrıs Savaşı’nda kullanılan askeri araçların sergilendiği açık hava müzesi olan Karaoğlanoğlu Şehitliği, gazetecileri duygulandırdı. Burada görevli Türk Subayları, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. İskenderunlu gazeteciler, yavru vatan uğruna canlarını veren bu kahramanlar için Fatiha okudular ve anı fotoğrafı çektirdiler.
Gezinin yoğun şekilde çalışan İGC üyesi gazetecilerin hakkı olduğunu belirten Başkan Veysel Cıncık, ‘’bu tür geziler hem dinlenmeyi amaçlamaktadır, hem de yeni yerler görmeyi, yeni insanlarla tanışmayı . İmkanlarımız ölçüsünde önümüzdeki yılda da İGC olarak, yurt içi ve yurt dışı gezileri yapmayı düşünüyoruz dedi.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş