Skip Navigation Links

'Amanos Dağlarını Vermiyoruz'

Son dönemde Amanos Dağları ve İskenderun Körfezinde yaşanan olumsuz çevre olaylarına karşı Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) kamp düz

Yaşam   A+a-

 
Amanos Dağlarını Vermiyoruz
 
 
Son dönemde Amanos Dağları ve İskenderun Körfezinde yaşanan olumsuz çevre olaylarına karşı Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) kamp düzenledi.
Kampın amacı İskenderun Körfezine yapılacak olan Termik Santrallere Amanos dağlarında gerçekleştirilen Hidro Elektrik Santrallerine (HES) ve rasgele bitki dokusu gözetmeksizin izin verilen Maden ve Taş ocaklarına dikkat çekmek için AÇED’in organizasyonu eşliğinde zirve tırmanışı yapıldı. Yaklaşık 135 kişinin katıldığı AMANOS DAĞLARINI VERMİYORUZ kampına Türkiye Doğa ve Çevre Gönüllüleri Mersin grubu, Kuzuculu Gençlik Derneği-KGD, İskenderun Doğaseverler, İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği gönüllüleri katıldı.
 
 
Doğaseverler Amanos Dağlarının KELDAZ zirvesine tırmanarak bölgemizde yaşan Termik santral, Hidro Elektrik Santralleri (HES), Maden ve Taş ocaklarına karşı tepkilerini zirveye tırmanarak basın açıklaması yaparak gösterdiler. Gece kamp alanında çadırlarda kalan çevreciler, Kozlu şelale yürüyüşü, Karagöl ziyareti ve Keldaz zirve tırmanışı yaptı. Açed basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Sabri ÖZKAN, amaçlarının çevreye karşı olan duyarsızlığı karşı, doğa gezileri ile kamuoyunun dikkatini çekerek çevre ve doğa sevgisinin ön plana çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi.
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet