Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Geleceğin Teknolojileri Yapay Zekâ ile Şekillenecek

Teknoversite vizyonuna uygun olarak İSTE’de yapılan “Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı”

Geleceğin Teknolojileri Yapay Zekâ ile Şekillenecek

Teknoloji   A+a-

 (International Conference on Artificial Intelligence towards Industry 4.0); yapay zekâ ve Endüstri 4.0 alanında çalışan bilim insanları ile öğrencileri ve iş dünyasının temsilcilerini buluşturdu.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı” (ICAII 4.0 - International Conference on Artificial Intelligence towards Industry 4.0) tüm kesimlerden büyük ilgi gördü. Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ)Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN ve beraberindeki heyet ile, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri de Konferansa katılmak üzere İskenderun’a geldiler. Konferans’ın sunucu asistanlığını İSTE’nin insansı robotu ROBİSTE yaptı. Daha sonra, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Dr. Şehrinaz GÜNDÜZ, Buğra ÇANKIR, Eren KAYSAR ile öğrencilerinden oluşan grup mini bir konser verdi.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ; günümüz dünyasında yapay zekâ ve teknolojinin yadsınamaz önemine değinerek, Konferansın amacının, yeni teknolojilerin endüstriye entegrasyonunu sağlamak ve akademik bakış açısı ile üretimi hızlandıracak teknolojilerin geliştirilmesi için yeni platformların geliştirilmesi olduğunu belirtti. Endüstri 4.0 çağında; yapay zekayı kullanarak, toplumsal ve endüstriyel problemlere nitelikli çözümler üretilmesi gerektiğine de değinen Rektör Prof. Dereli, dünya çapında ünlü firmaların yapay zekâ üzerine yaptıkları yatırımların, geleceğin teknolojilerinin yapay zeka üzerinde şekilleneceğinin sinyallerini verdiğini belirtti. Endüstri 4.0 kavramını Üniversite 4.0 ve Teknoversite kavramlarıyla ilişkilendiren Rektör DERELİ, konuşmasının sonunda; İSTE’nin yeni teknolojiler üretilmesine katkıda bulunmaya çalışan bir vizyona sahip olduğunu belirtti ve bütün katılımcılara, Konferans süresince bilgi ve deneyim paylaşımlarının yapıldığı iyi bir zaman geçirmelerini diledi.
 
Endüstri 4.0’ a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı’nda; üniversiteler ve iş dünyasından gelen uzman katılımcıların Yapay Zeka ve Endüstri 4.0 alanında yaptıkları çalışmalar yer aldı. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan ÖZTEMEL, KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Novruz ALLAHVERDİ, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil BAYKASOĞLU, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Öğretim Üyesi Dr. Yalçın İŞLER Konferansa davetli konuşmacı olarak katıldı. Konferans kapsamında; İletişim Yazılım Şti. Genel Müdürü Tuncer HATUNOĞLU ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Koray ALTUN moderatörlüğünde; firma temsilcilerinin de katıldığı “Üretim Uygulama Yazılım Sistemleri” konulu bir çalıştay gerçekleştirildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar