Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bel Fıtığında ‘Tam Kapalı Ameliyat’ Dönemi

İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker, yarım saat süren ameliyattan sonra hastanın taburcu olaca

Bel Fıtığında ‘Tam Kapalı Ameliyat’ Dönemi

Sağlık   A+a-

Yaygın görülen hastalıkların başında gelen bel fıtığı problemini, tam kapalı ameliyat yöntemiyle son derece konforlu bir şekilde sonlandırdıklarını ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker, yarım saat süren ameliyat sonrası, hastanın aynı gün taburcu olabildiğini açıkladı.
Beyin cerrahisinde endoskopik yöntemin, son on yılda büyük ilerleme kaydedildiğini ifade eden Op. Dr. Çeliker, “Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı; bel bölgesinde arkadan, arka-yan veya yan taraftan girilerek yapılır. Tüm tip endoskopik girişimlerde, açık veya mikrodiskektomiden çok daha küçük bir cilt kesisi (0,5 cm) kullanılır. Hastalarımız için günübirlik yatış yapılmakta, hastalar ameliyattan 2 saat sonra yürümekte ve 6 saat sonra taburcu edilmektedir. Erken hareketlenme hastanın günü daha rahat geçirmesini ve tuvalet gereksinimini, kendisinin yardımsız yapmasını sağlamaktadır. Ameliyatlar; genel veya epidural anestezi altında gerçekleştirilir. Transforaminal teknik, lokal anestezi altında, sadece endoskobun girdiği cilt alanı uyuşturularak yapılabilir. Böylece özellikle ileri yaşta ve yandaş hastalıkların var olduğu durumlarda genel anestezi riski ortadan kaldırılmış olur” açıklamasında bulundu.
“Hastalar aynı gün taburcu oluyor”
Endoskopik yöntemin avantajları hakkında bilgiler veren Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Çeliker, “Bel bölgesinde oluşan fıtığın yerleşim yerine göre orta veya yan taraftan girilerek yapılan tam kapalı bel fıtığı ameliyatı; 0,5 santimlik bir kesiden fıtıklaşmış disk alanına sokulan 4 milimlik bir endoskop yardımıyla ekrandan cerrahi saha görülerek gerçekleştirilir. Bu ameliyatın en önemli avantajı, mikrodiskektomide zorunlu olan kas doku sıyırması ve kemik doku açılımı gerektirmemesidir. Bu da tam kapalı ameliyat sonrası bel ağrısının çok daha az olması ile hastanın erken hareketlenerek günlük yaşama çok daha çabuk katılabilmesini sağlar. Bu nedenlerle tam kapalı bel fıtığı ameliyatı, hasta konforu son derece yüksek bir ameliyattır. Hastalarımıza ameliyat sonrası evde 3 gün ılımlı bir istirahat dönemi öneriyoruz. Bu süreç içinde hastalarımız her türlü kişisel gereksinimlerini kendileri karşılayabilmektedir. Ofis çalışanları 4. gün, ağır işte çalışanlar 4. hafta sonra işlerine dönebilmektedir” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar